Ekonomi

Sözcü yazarı Muratoğlu: Kimi, Milli Eğitim'de fırın açar, kimi Kur Korumalı Mevduat'ı getirir; biri ekonomiyi diğeri eğitimi batırır

" Liyakat olmadığı sürece itina ile saçmalanır"

28 Haziran 2022 08:39

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Meslek Liseleri'nde ekmek fabrikaları kurularak 1,5 liradan halka ekmek dağıtılacağını açıklamasını değerlendirdi. Muratoğlu "Bakanın kurduğu mantığın dayanak noktası muhtemelen ucuz iş gücüne dayanıyor. Eğitim, öğretim ayağıyla fırıncı yerine öğrenci kullanırsak ucuz ekmek popülizmi yapabiliriz diye düşünüyor herhalde… Yoksa ne alaka!" diye yazdı.

"Kendisi o makamı hak etmesi için belli ki kırk fırın ekmek yemeli… Sıkıntı ekmek kıtlığı mı, yoksa ekmeğin üretiminde kullanılan hammaddelerin pahalılığı mı?" diye soran Muratoğlu şöyle dedi:

"İşte Milli Eğitim için muhteşem projeler üreten bu bakan yarın bir kararname ile 'kendisi yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmıştır' denilse, kim ne diyecek ki?

Kimi, Milli Eğitim'de fırın açar, kimi Kur Korumalı Mevduat'ı getirir. Biri ekonomiyi diğeri eğitimi batırır. Liyakat olmadığı sürece itina ile saçmalanır."

Yazının tamamı için tıklayın