Ekonomi

Sözcü yazarından Merkez Bankası Başkanı'na Yeni Şafak manşetini hatırlattı: Madem faizleri indirmeyip aynen devam edecektin, niye Naci Ağbal'ı dış güçlerin uşağı ilan ettin? 

30 Mart 2021 09:31

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, Merkez Bankası ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Şahap Kavcıoğlu'na Yeni Şafak gazetesinin "Bu operasyonu kimin adına çektiniz" manşetini anımsatarak, "Madem faizleri indirmeyip aynen devam edecektin, niye Naci Ağbal'ı dış güçlerin uşağı ilan ettin?" diye sordu. 

Muratoğlu yazısında, "Yeni Başkan Şahap Kavcıoğlu, 'Faizler hemen düşürülecek diye bir durum söz konusu değil!' açıklaması yaptı. Oysa göreve gelmeden önce çok rahat konuşuyordu. Köşe yazılarında atıp tutuyordu… 'Faiz inmeli!' Gazetesi faiz artırımı için 'Bu operasyonu kimin adına çektiniz?' diye manşet attı. Asıp keserken iyiydi… Hadi düşürsene faizi! Yer mi? Faizleri yüzde 19'a çıkartmışsın ve dolar yüksek faiz nedeniyle 7 liraya doğru iniyordu. Merkez Bankası Başkanı değiştirildi. Açıklama yapmaya bile gerek görülmedi!Dolar 8 liranın üzerine çıktı ve yüksek faize rağmen aşağı inecek gibi de görünmüyor. O manşet sonrası ülke ekonomisi dolar bazında yüzde 14 küçülüyor. Bu durumda  operasyonu kim çekiyor? Madem faizleri indirmeyip aynen devam edecektin, niye Naci Ağbal'ı dış güçlerin uşağı ilan ettin? Neden Türkiye ekonomisinin tabutuna son çiviyi çaktın? Dünyada sadece Türkiye'de mi kovuluyor merkez bankası başkanları? Mesela Pakistan, Surinam ve Kenya'da kovdu. Sudan, İran ve Sierra Leone diye bir ülke de… Barbados ve Angola da… Hepsi, Türkiye'yi yönetenler ile aynı kafada…" ifadesini kullandı.