Gündem

Sözcü yazarı: Kılıçdaroğlu’nu tutuklarlar mı?

"Tüm fezlekelerin davaya dönüşmesi halinde Kılıçdaroğlu hakkında istenecek cezaların toplamının 110 yılı bulacağı hesaplandı"

11 Temmuz 2023 08:15

Sözcü yazarı Rahmi Turan, “Kılıçdaroğlu’nu tutuklarlar mı?” diye sorduğu bugünkü yazısında, “Olmaz öyle şey demeyin… Yaşanan olaylardan biliyoruz… Hukukun olmadığı bir ülkede her şey olabilir… İnsanlara gözdağı vermek için ana muhalefet lideri bile tutuklanabilir!” görüşünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı adayı olduğu için milletvekili olamayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun artık dokunulmazlığı olmadığını hatırlatan Turan, şunları kaydetti:

“Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan 18 fezleke var. Meclis Başkanlığı, Kılıçdaroğlu için ‘Artık dokunulmaz değil, her türlü soruşturma yapılabilir’ diye düşündüğü için olsa gerek fezlekeleri savcılığa gönderdi. 18 fezlekeden başka, CHP lideri için 10 fezleke daha olduğu belrtiliyor. Bunlar da hesaba katılırsa Kılıçdaroğlu hakkındaki, dosya sayısı 28'i buluyor.

Ortada ciddi bir durum var: Ana Muhalefet Partisi Lideri kesinlikle yargılanacak! Şikâyetçiler arasında bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan da bulunuyor. Tüm fezlekelerin davaya dönüşmesi halinde Kılıçdaroğlu hakkında istenecek cezaların toplamının 110 yılı bulacağı hesaplandı. Ana muhalefet liderinin tutuklanma ihtimalinden bahsediliyor. Böyle bir şey ülkemiz için çok kötü propaganda olur.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.