Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, Kapalıçarşı'da tadilat konusunda yaşanan usulsüzlükleri köşesine taşıdı. Yılmaz, "Kapalıçarşı'da dönen para da, ihaleler de, ahbap-çavuş siyaseti de takip edilmeli!" düşüncesini dile getirdi.
Yılmaz, "Kapalıçarşı Esnaflar Derneği Başkanı Hasan Fırat 'Kapalıçarşı'da her gece bir dükkan tadilatı yapılıyor. Kim denetliyor bilmiyorum' diyor. 2016 yılında Meclis'ten geçen 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılan değişiklikle 'Kapalıçarşı Kat Malikleri Yönetim Kurulu' (Kapalıçarşı Yönetim) diye bir yapı oluşturuldu. Özel güvenlik ve yapılaşma sorumluluğu dermekten alınıp Kapalıçarşı Yönetim'e devredildi. Önümüzdeki günlerde 100 milyon TL'den az olmayacağı tahmin edilen Kapalıçarşı dış cephe onarım ihalesi yapılacak. Kapalıçarşı Yönetim'in 2020 yılı gider bütçesi az değil; 28 milyon TL" ifadesini kullandı.
Yılmaz yazısında şunları kaydetti:
Kapalıçarşı Yönetim ilk Başkanı Ahmet Kökler'di. Zimbabwe'de altın madeni de işleten Kökler hakkında “dolandırıcılık” iddiaları ortaya atılınca, 2017 yılında bu görevinden istifa etti.
Kökler'in yerine, daha önce Kuyumcukent Yönetimi'nde yer alan Fatih Kurtulmuş getirildi. Kurtulmuş'un yönetiminde yer alan Ahmet Mirat Kökler ve İlhami Yazıcı ön planda…
Ahmet Mirat Kökler, Ahmet Kökler'in akrabası…
İlhami Yazıcı'ya gelince o da Tanzanya'da altın işliyor. Yazıcı'nın, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Av. Hayati Yazıcı ile akrabalık bağı yazıldı, çizildi,
Dün Kapalıçarşı ziyaretinde protesto ile karşılaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na; Kurtulmuş, Kökler ve Yazıcı refaket ediyordu…
Döviz ve altın piyasasının kalbinin attığı Kapalıçarşı finansal kapasitesiyle de mercek altında…
Kapalıçarşı Yönetim'de yer alan 9 esnaftan 7'si altıncı ve dövizci. 4'ü ise İBB, Fatih Belediyesi, Vakıflar ve Valilik temsilcisinden oluşuyor.
Yazının devamı için tıklayın