Gündem

Sözcü yazarı: Erdoğan göstermelik bile olsa özür dilemeli; asla unutmasın anayasa uyarınca Türk Milletinin birliğini temsil ediyor!

Erdoğan, Gezi eylemlerine katılanlara "çürük" ve "sürtük" demişti

03 Haziran 2022 07:48

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi parkı eylemcilerine yönelik kullandığı “sürtük” ifadesinden dolayı göstermelik de olsa özür dilemesi gerektiğini söyledi. Çölaşan, “Asla unutmasın, bu beyefendi anayasa uyarınca Türk Milletinin ‘birliğini' temsil ediyor!” diye hatırlattı.

Çölaşan bugünkü yazısında Erdoğan’ın kullandığı “çürük” ve “sürtük” kelimelerinin anlamlarına dikkati çekti. “Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz… Gezi protestolarına Türkiye'nin dört bir yanında her yaştan, her cinsten ve her görüşten on binlerce, belki de yüz binlerce kadınımız katılmıştı. Onlar bizim analarımız, bacılarımız, evlatlarımızdı. Sadece cumhurbaşkanı değil hiç kimse onlara (hele bu gibi sözlerle) hakaret etme hakkına sahip değildir” diyen Çölaşan şunları kaydetti:

“Nitekim manşetten verilmesi gereken bu sözleri dünkü yandaş gazetelerde bile sansür edilmiş, kullanılmamıştı. Şimdi Recep Bey'den beklenen bir şey var. Daha fazla gecikmeden bu konuda bir adım daha atması ve göstermelik bile olsa özür dilemesidir. Belki “Dilim sürçtü, ben kadınlarımızı kastetmemiştim” diyebilir. Asla unutmasın, bu beyefendi anayasa uyarınca Türk Milletinin ‘birliğini' temsil ediyor! İyi de, milletin birliği böyle temsil edilmez”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.