Gündem

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’ten Turkcell’e tepki: Bu millete 29 Ekim'in anlamını öğretmek ne haddinize?

30 Ekim 2019 07:42

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Turkcell’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel hazırladığı ‘siyah renkli’ reklamını sert sözlerle eleştirdi. Bazı gazetelerin sürmanşet kısmında siyah bant olmasının dikkatini çektiğini söyleyen Zeyrek, “İlanda Türk Bayrağı, Atatürk fotoğrafı, her şey siyah beyazdı. Üzerinde “29 Ekim #Tatildeğilbayram” sloganı yer alıyordu. Böyle bir iletişim hatası olabilir mi? İlan rengi neden kırmızı değil de siyahtı? Hadi Atatürk'ü ön plana çıkarmak istemiyorsunuz, siyah beyaz bastınız. Bayrağı neden kırmızı yapmadınız?” dedi.

Zeyrek'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Diğer taraftan Cumhuriyet Bayramı'nın tatil günü değil bayram günü olduğunu millet unuttu da bir tek Turkcell mi hatırlıyor?

Bu millete 29 Ekim'in anlamını öğretmek ne haddinize?

Üçüncüsü, madem Cumhuriyet demek birlik olmak demekti o halde neden gazeteleri kafanıza göre sınıflandırıp yarısına ilan verip diğer yarısına vermiyorsunuz? Sözcü, Karar, Aydınlık, Birgün, Türkgün, Korkusuz bu cumhuriyetin gazeteleri değil mi?

Anlayacağınız nereden tutsanız tutarsızlık!

İkinci öfkelendiğim ilan ise Halkbank'a aitti. Üzerine altı siluet yansıttığı binasının resmini koymuştu Halkbank. İlanda “Cumhuriyeti büyük emekleri kuranlara, yaşatanlara ve ilelebet yaşatacaklara” teşekkür ediyordu ama nedense Atatürk Cumhuriyeti kuran, yaşatan, yaşatacak o siluetler arasında dahi yoktu. Kamu bankası Halkbank da aynı zamanda birlik günü olan Cumhuriyet Bayramı'nda gazeteleri ikiye bölüp, yarısına ilan vermeyen şirketler arasındaydı.

Diğer Atatürksüz ilanları saysam, sayfa yetmez.

O şirketlere ve kurumlara, “bu kadar vurdumduymaz olmayın” demek isterim”

Yazının devamı için tıklayın