Gündem

Soylu: Kim PKK’dan tutukluyken gelip belediye meclis üyesi adayı oldu?

"Milletvekilleri yürüyüş yapacak biz de onları yürüteceğiz ha?"

12 Mart 2019 14:39

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir’de “PKK adına haraç toplayan kişilerin belediye meclis üyesi adayı” olduğunu iddia etti. Gazi ve şehit dernekleri üyeleriyle bir araya gelen Soylu, “Kim PKK'dan tutukluyken, gelip oldu? O zaman siz neden şehit verdiniz?” diye konuştu.

Soylu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 98'inci yıl dönümü dolayısıyla Balçova'daki otelde; gazi dernekleri, şehit aileleri dernekleri, emekli özel harekatçılar dernekleri ve emekli polis derneklerinin üyeleriyle bir araya geldi.

Soylu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Herkes omuz omuza bir mücadele veriyor. Allah'ınızı severseniz; 15 bin terörist vardı, 700'e düştü. Son 30 yılın teröre katılımındaki en düşük rakamdayız. 3 bin 300 teröristi etkisiz hale getirdik. 3 bin 99 sığınağı tarumar ettik. Bunu da 15 Temmuz sonrası tasfiye gerçekleştirdiğimiz dönemde gerçekleştirdik. Bugün Türkiye'nin bu gidişatına çomak sokmak isteyenler var, dün ve darbelerde olduğu gibi. 15 Temmuz'da bizi esaret altına almaya çalıştılar. O FETÖ, alçak, namussuz, şarlatan sayesinde yapmaya çalıştılar. Milletvekilleri yürüyüş yapacak biz de onları yürüteceğiz ha? Bu kadar çektikten sonra kaseti tekrar başa mı saracağız yani? Kötü bir şey söyleyemedik, 'Yürütürsek adam değiliz' dedik. O kadar basit. Size yaklaşan bir tehlikeyi söylemek boynumun borcudur. Önümüzdeki seçimler güvenlik açısından Türkiye'yi yarın öbür gün başka bir boyuta taşıyabilecektir. Doğu ve Güneydoğu'dan bugün 24 saat huzur var. Bir anne, çocuğunu alıp, gecenin bir saatinde komşusundan evine rahat bir şekilde geliyor. Orada PKK insanların huzurunu bozamıyor. Doğu ve Güneydoğu'dan Batı'ya göçün en fazla olduğu zaman baskı kurulduğu zamandı. Çocuklarının dağa gitmelerini engellemek için yapabilecekleri buydu; ama huzurun olduğu zamanlarda tam tersine göç var şu an. 94 belediyeyi görevden aldık. Teröre finans sağlayan 94 belediyeyi görevden aldık."

"Bugün İzmir'de kimse kusura bakmasın; Menemen Belediye'sinin meclis üyelerine baksınlar. Karşıyaka'ya baksınlar; isim isim söylüyorum, hepsi var bende. Bayraklı'ya baksınlar. Kim PKK adına haraç toplarken, burada belediye meclis üyesi adayı oldu? Kim PKK'dan tutukluyken, gelip oldu? O zaman siz neden şehit verdiniz? Selahattin Demirtaş'ın söylediği bir şey vardı. 'Apo'nun heykelini Türkiye'nin her tarafına dikeceğiz' dedi. Yarın Konak'ta bir caddenin ismini değiştirmek isterlerse 'Siz şehitlerinizin ismini veriyorsunuz biz de vermek istiyoruz' derlerse ne yapacaksınız? Bunların hepsini yaşatacaklar. Yerel meclislerde kaos ortamı oluşur. Yapmak istedikleri budur. Adana, Muğla, Aydın bütün belediyeler şu anda Truva atı gibiler. İçine saklanıp, belediyelere girip, bir gün geldiğinde hepsi devreye girerler. 4,5 yılda artık Türkiye'nin boynunun bükük, ayaklarının dermansız olmasına tahammülümüz yok. Kadın söyledi dün, Balıkesir'deki milletvekili söyledi; 'PKK'dan da oy gelse fark etmez' dedi. Bunu CHP'li bir vekil söyledi. Siz kabul müsünüz bilmiyorum; ama ben kabul değilim. Bunları ayıklıyoruz. Ayıklayabildiğimiz kadar ayıklamaya çalışıyoruz."