Gündem

Soylu: Apo'nun yeğeni, Saadet Partisi için kapı kapı dolaşıyor

"Yapmak istedikleri önümüzdeki 4,5 yıl içerisinde Türkiye'yi kaosa sokmak"

23 Mart 2019 12:32

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan'ın "kapı kapı dolaşarak Saadet Partisi için oy istediğini" iddia etti.

Bakan Soylu, Yeşilköy'deki bir otelde düzenlenen "Bayburtlular Buluşuyor" etkinliğinde konuştu. Soylu'nun açıklamaları şöyle:

"Ben Karadeniz evladıyım. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı İmamoğlu çıkıyor diyor ki; şöyle şuralıyım, buralıyım diye. Bana o lazım değil. Adam laf söyledi, suratında meymenet olmayan bir adam. 'Kürdistan'da biz kazanacağız. Batıda AKP ve MHP'ye kaybettireceğiz' dedi. Bir tek söz duydunuz mu siz İmamoğlu'ndan, Ankara'daki Mansur Yavaş'tan? Bu hükümetin bana verdiği görev şudur, olaylar olmadan tedbire karşı koruyabilmek. Karadeniz evladı bir belediye başkanlığı için PKK'ya yamanmaz, PKK'nın celladı olur."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun kendisine "En ahlaksızca kampanyayı yapıyor." dediğini belirten Soylu, "Ahlaksızlık yapan ben miyim? Yoksa rahmetli Erbakan'ın 'Milli Görüş'ünü iki tane milletvekilliği için PKK'ya satan mıdır ahlaksız? Şanlıurfa ve Adıyaman bugüne kadar PKK'nın sızmadığı yerlerdir. Şimdi orada Saadet Partisi'yle, PKK ittifak etmektedir. Apo'nun yeğeni Ömer Öcalan kapı kapı Saadet Partisi'nin kazanması için çalışmaktadır." diye konuştu.

"Pazartesiden sonra alacaklarımızı alacağız"

Soylu şöyle devam etti:

"İstanbul'da 325 HDP'li ve PKK'lıyı CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi listelerinden aday yaptılar. Patlayıcı taşıyanları, Apo için açlık grevi yapanları, cezaevinde yatanları... O zaman biz niye 94 belediyeyi görevden aldık? Neden evlatlarımızı şehit oluyor bana birisi söylesin. Adam diyor ki, 'İstanbul'da İmamoğlu da Ankara'da Mansur Yavaş da diğerleri de bilecek onlara biz kazandırıyoruz.' Pazartesiden sonra alacaklarımızı alacağız. Bu sözleşmenin altında kimin imzası var? Şehit ailelerinin, gazilerin imzası var mı? Bu sözleşmenin altında Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in imzası, FETÖ'nün adamlarının, PKK'nın, Kılıçdaroğlu'nun imzası var. 31 Mart'ta öyle şerefli bir imza atın ki o sözleşmeyi atanların yüzüne çarpın. Yapmak istedikleri önümüzdeki 4,5 yıl içerisinde Türkiye'yi kaosa sokmak."

Binali Yıldırım'dan 'ekonomik kriz' açıklaması

Daha sonra konuşan AKP  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım da, "İstanbul'da inşallah sizi desteğiniz ile göreve gelirsek, bu ekonomik krizden çıkmanın yolu da İstanbul'un ekonomisini büyütmekten geçiyor. İstanbul'da daha çok gencimize iş bulmaktan geçiyor. 16 yılın tecrübesini kullanarak, İstanbul'u dünyanın başa güreşen şehirleri arasına sokmaya karar verdik. Allah yar ve yardımcımız olsun" diye konuştu.