Dünya

Southampton Üniversitesi'nde intihar: Akademik personele "ruh sağlığı" uyarısı

Soruşturmada, 21 yaşındaki Matthew Wickes'in akut anksiyete krizi geçirirken intihar ettiği sonucuna varıldı

29 Ocak 2024 13:31

T24 Dış Haberler

Bir adli tıp görevlisi, Southampton Üniversitesi'nde okuyan 21 yaşındaki öğrencinin sınav sonuçlarının açıklanacağı gün kendini öldürmesinin ardından akademik personele öğrencilerin ruh sağlığı konusunda uyarıda bulundu.

Hampshire, Portsmouth ve Southampton'ın kıdemli bölge adli tabibi Christopher Wilkinson, pandemi sırasında ve sonrasındaki akademik çalışmalarda ve normal öğrenci yaşamında meydana gelen kesintilerin ruh sağlığı üzerinde önemli bir etkisi olduğunu açıkladı.

Adli tabip, mühendislik öğrencisi Matthew Wickes'in Haziran 2022'deki ölümünün ardından üniversitede gelecekteki ölümleri önleyen bir rapor yayınladı. 

Bir adli tıp görevlisi ise, başka bir öğrenci olan Harry Armstrong Evans'ın intiharı nedeniyle Exeter Üniversitesi'ni sert bir şekilde eleştirdi. 

Wickes'in soruşturması sırasında Southampton Üniversitesi, tüm personele ruh sağlığı yönetimi konusunda eğitim verildiğini ve öğrencilere nasıl destek verileceği konusunda rehberlik sağlandığını söyledi.

Wilkinson, "Bunun bazı yönlerinin akademik personel için zorunlu hale getirilmediğinden endişe duyuyorum. Öğrenci ruh sağlığıyla ilgili çevrimiçi eğitimi gerçekte kimin veya kaç personelin izlediği veya üstlendiği hala belirsizliğini koruyor. Öğrencilerin akademik değerlendirmeleri ile aldıkları manevi destek arasında belirgin bir fark olduğuna dair endişelerim var. Akademik devamsızlık veya performans sorunlarının tespit edildiği durumlarda, bu öğrencilere ulaşmanın en etkili şekilde nasıl başarılabileceğine dair henüz yeterince şey yapıldığını düşünmüyorum" dedi.