Gündem

Soner Yalçın 12 Eylül darbesinde görev alan AKP'lileri yazdı: "Kitap olur AKP üzerindeki 12 Eylül'ün kan lekeleri…"

05 Şubat 2019 11:12

Sözcü yazarı Soner Yalçın, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Tunç Soyer'in 12 Eylül 1980'de savcı olan babası üzerinden başlayan tartışmaya katıldı. Yalçın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "Kendi geçmişinizle yüzleşsenize!" diyerek AKP'li olup 12 Eylül'de görev alanların isimlerini yazdı; "Kitap olur AKP üzerindeki 12 Eylül'ün kan lekeleri…" dedi. 

Yalçın'ın "Siz önce aynaya bakın" başlıklı (5 Şubat 2018) yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti: 

Erdoğan, Tunç Soyer'in adaylığını şöyle değerlendirdi:

“CHP, rahmetli Türkeş ve arkadaşlarını idamla yargılayanların mirasçılarını yeniden vitrine çıkartmak suretiyle 60 yıldır hiç değişmediğini gösteriyor!”

Bırakınız babasından dolayı oğluna laf sokmayı; kendi geçmişinizle yüzleşsenize!

– “Erdoğan'a soruyorum Sadık Yakut kim?”

AKP kurucusu…

AKP milletvekili; hem de üç dönem!

Yetmedi; her dönem TBMM Başkanvekili olarak seçtiniz.

Peki…

Sadık Yakut 12 Eylül darbesi savcısı değil miydi?

Onlarca ölümlerin yaşandığı cezaevlerinden sorumlu tetkik hâkimliği yapmadı mı?

Keza:

– “Erdoğan'a soruyorum Muharrem Tozçöken kim?”

AKP milletvekili. Ama öncesi var: 12 Eylül darbesi döneminde Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosunda çeşitli görevlerde bulunmadı mı?

12 Eylül döneminde görev yapan AKP milletvekilleri çok. Ordu/Aybastı'da polis yeleği giymiş siviller devrimcileri katledilirken kaymakam Ali Küçükaydın değil miydi?

– 12 Eylül'ün Hatay Emniyet Müdürü- Necati Çetinkaya'nın o dönem neden Giresun Emniyet Müdürü yapılmasını anımsatayım mı? “Başarılı” bulunup bir yıl sonra da Ordu Valisi yapıldı. Anılarında yazdı: “Ordu'ya hareket ederken Cumhurbaşkanı Sayın Evren, ‘3. Ordu Komutanı'na bizzat talimat verdim. Bölgede artık sizin talimatlarınıza göre hareket edecek ve siz ne isterseniz onu yerine getirecek. Yeter ki, eylem belasından bu bölgeyi kurtarın' dedi.”

12 Eylül darbesi yapıldığında Abdülkadir Aksu'nun hem Rize Valisi hem de Rize Belediye Başkanı olduğunu hatırlamıyor musunuz?

Vecdi Gönül'den Atilla Koç'a kadar hangisini yazayım?

Kitap olur AKP üzerindeki 12 Eylül'ün kan lekeleri…

Yazının tamamı için tıklayın