Gündem

"Seçime son üç gün kala Ekrem İmamoğlu hakkında neler duyacaksınız neler"

İmamoğlu, İstanbul ulaşımı için çözümlerini anlattı

18 Haziran 2019 14:59

Mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul ulaşımı için çözümlerini açıkladı. İmamoğlu, seçime günler kala kendisi hakkında birtakım iddialarda bulunulacağını söyledi. Ulaşıma yalnızca trafik sorunu olarak bakmadıklarını dile getiren İmamoğlu, "Ulaşım ile ilgili ortaya koyduğumuz strateji hepimizi geleceğe taşıyacak" dedi. 

İmamoğlu, İBB yönetiminin cezaları yıldırma taktiği olarak kullanmayacağının altını çizdi. Minibüs esnafı, servisçiler ve taksicilerin özlük hakları hakkında düzenleme yapacaklarını ifade etti. 

İmamoğlu, "Seçime son üç gün kala Ekrem İmamoğlu hakkında neler duyacaksınız neler. Kimse kimseye etnik kökeni üzerinden üstünlük kuramaz. Herkese insan gözü ile bakarız. Neler daha uyduracaklar. Bir de bunlar insanların yüzüne bakarak dinini, partilerini bile anlıyor. Terör örgütü üyesi diyecekler, onu diyecekler, bunu diyecekler. Bizim gizlimiz saklımız yok." diye konuştu. 

İmamoğlu, ulaşım için birlikte çalışılması gerektiğini söyledi, toplu taşıma teşvik planı hazırlanacağını duyurdu. İmamoğlu,  "UKOME'de tüm odalarının temsilini sağlayacağız" dedi. 

"Minibüs esnafı belediyeyi bir tehdit olarak görmeyecek"

Önceliklerinin her zaman çalışan esnaf olduğunu belirten İmamoğlu, Hiçbirinize gizli ortak tayin etmeyeceğiz.Minibüs taşımacılığı İstanbul'un bir geleneği. Yoğun yolculuk merkezlerini besleyen bir sistem. Yok saymayacağız, önemseyeceğiz. Minibüs esnafı belediyeyi bir tehdit olarak görmeyecek. Minibüs esnafının gözündeki sadece ceza veren imajını değiştireceğiz. Minibüs duraklarını yaygın ve nitelikli hale getirmek için çalışacağız. Beraber çalışacağız, zorlamadan. Servis taşımacılığı İstanbul'un yükü çeken alanlardan biri." ifadesini kullandı. ,

"Kazancın sektörün asıl temsilcilerine gitmesi için elimizden geleni yapacağız"

İmamoğlu, ulaşım ile ilgili sorunları ve çözümlerini kendileri gündeme getiren kadar rakibinin sessiz kaldığını söyledi. "Şimdi ise biz çözdük diye geziyorlar. Herkes kimin yaptığını biliyor." dedi. 

İmamoğlu servis yönergesinde revize yaparak mali yükü azaltacaklarını dile getirdi. İmamoğlu, "Servis araçlarının çalışma saatleri dışında parklanma yapacağı alanları geliştireceğiz. Bu uygulamayı da tüm İstanbul'a yayacağız. İstanbul'un trafik çilesini en derinden yaşayan taksicilerimizin de sorunlarını biliyoruz. Dinlenme ve bekleme koşullarını düzenleyeceğiz, yeni taksi duraklarını oluşturacağız. Geçim, sigorta sorunlarına da katkı sağlayan bir üst kurul olacağız. Bu konuda ortak çalışacağız. Kazancın sektörün asıl temsilcilerine gitmesi için elimizden geleni yapacağız. Her zaman sizin yanınızda olacağız." diye konuştu. 

Uzman arkadaşlarının her konuda kendisini bilgilendirdiğini söyleyen İmamoğlu, "Genç adamım söz verdiğim şeyleri hatırlarım" dedi. 

Deniz ulaşımındaki sorunlara da değinen İmamoğlu, deniz ulaşımı payının yüzde 10'dan yüzde üçe indiğini hatırlattı. İmamoğlu, Ulaşımdaki payın ne kadar azaldığını biliyoruz 31 Mart öncesi belirttiğimiz gibi kıyıdan yeni hatlar açacağız. İstanbulluları tekrar deniz ile buluşturacağız. İşletme ve finans modellerini de sizler ile planlayacağız. Düzenli ve sık deniz seferleri konulacak. Birbirini tamamlayan bir sisteme kavuşulacak." ifadesini kullandı. 

İmamoğlu, yolcu sayısının azalmasına rağmen maliyetlerin arttığını vurguladı. Dolmuşların varlıklarını sürdürmeleri için çalışmalara başlayacaklarını söyledi. İmamoğlu, "Dolmuş esnaflarının sıkıntılarını çözeceğiz. Kendilerini unutmadığımı söyledim. Nasıl bir alanda geleceğe hazırlanılması gerektiğini beraber düşüneceğiz. Bu arada her husus bizim önceliğimiz." dedi. 

İmamoğlu, İBB'de içinde düzen ve şeffaflık olmadığı için kaos oluştuğunu söyledi. İmamoğlu, Gereksiz zaman, para ve vakit kaybını azaltacaklarını ve paydaşlarla görüşeceklerini belirtti.

İmamoğlu, AVTER'in sözleşmesinin sona ermesiyle gündeme gelen Esenler Otogarı'na ilişkin de açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, otogarın işletmesi için konunun muhatapları ile bir araya geleceklerini dile getirdi. İmamoğlu, "Otogar işletmesini profesyonel ve vatandaş odaklı hale getireceğiz. Bizden emin olabilirler. Otobüslerin dinlenme ve bekleme alanlarını düzenleyeceğiz. Otobüs firmalarının da yanında olacağız." diye  konuştu. 

İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Hızlıca pilot uygulamaları yapacağız. Oto yıkamadan, lastikçiye kadar bir bütün olarak görüyoruz sektörü. Ulaşımın sadece taşımalardan oluşmadığını bilmekteyiz.  İlçe sınırında otopark ücreti günde bir kez alınacak. Sorunları ve vaatleri gündeme getirdiğimiz için bizi bile tehdit ettiler. Vaat ettiklerimizin hepsi yapılabiliyormuş, gördünüz. Biz aylardır halkın parasını halk için harcayacağımızı söylerken, 16 milyon insan için çalıştığımızı anlatmaya çalıştık. 23 Haziran'dan sonra neler yapacağız, kentin sorunlarına hâkimiz, çalışmaya devam ediyoruz. Planlı ulaşımı hayata geçireceğiz. Belediye ile sektör işbirliği içinde olacak. 

Toplu taşımanın kalitesini arttıracağız. Ulaşımda fırsat eşitliğini sağlayacağız. Ulaşımın sadece bir trafik sorunu olarak bakmıyoruz. Tüm unsurların birlikte ele alınması gerektiğini söylüyoruz. Taşın altına hep birlikte el koymayı önemsiyoruz. Sizlerin çoluğu çocuğu, ailesi olduğunu biliyoruz. Tahdit yine tehdit olmayacak. Korsan taşımacılar ile birlikte mücadele edeceğiz. Ulaşımın tümüne katkı sağlayacağız. Ulaşım ile ilgili ortaya koyduğumuz strateji hepimizi geleceğe taşıyacak.

Özel Halk Otobüsleri özlük hakları korunacak. Yıllardır otobüs işletmesi yapan esnafımızın çalışma, gelecek haklarını koruyacağız.  Her konuda benim fikrim var hiç endişeniz olmasın.  İstanbullulara güler yüzlü ve nitelikli hizmet vermenizi isteyeceğiz. Haklının yanında olmanızı ve bizi desteklemenizi istiyoruz. Size müjdeliyorum ki her şey çok güzel olacak."