Spor

Son 16 heyecanı başladı; işte UEFA Avrupa Ligi'nde gecenin sonuçları

Chelsea rövanş öncesi turu kapısını araladı

08 Mart 2019 01:22

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu heyecanı ilk maçlarla başladı. Favorilerden Arsenal, Fransız ekibi Rennes'e deplasmanda 3-1 mağlup olurken eski Fenerbahçeli Miroslav Stoch'un yıldızlaştığı maçta Slavia Prag, Sevilla ile 2-2 berabere kaldı. Röanhşlar 14 Mart tarihinde oynanacak

İşte UEFA Avrupa Ligi'nde gecenin sonuçları:

Zenit: 1 - Villarreal 3

Fenerbahçe'yi son 32 turunda eleyen Zenit karşısında İspanyol ekibi şov yaptı! Villarreal'in gollerini Iborra, Moreno, Morlanes atarken ev sahibinin tek sayısı Serdar Azmoun'dan geldi.

E.Frankfurt: 0 - Inter: 0

İki ekibin ilk randevusu başladığı gibi sona erdi. Ev sahibinde kaleci Trapp, 22. dakikada Brozovic'in penaltısını kurtardı.

Sevilla: 2 - Slavia Prag: 2

Eski Fenerbahçeli Miroslav Stoch, Çek ekibinin aldığı beraberlikte büyük rol oynadı. Sevilla 25. saniyede Ben Yedder ile öne geçse de Stoch 25'te skoru eşitledi. 3 dakika sonra Munir El Haddadi İspanyol ekibini yeniden öne geçirirken 39. dakikada Stoch'un asistinde Alex Kral skoru belirledi.

Rennes: 3 - Arsenal: 1

Turnuvanın favorilerinden Arsenal, Fransa'da büyük şok yaşadı. 3. dakikada Iwobi ile öne geçen Topçular, 41. dakikada Sokratis çift sarıdan kızarmasıyla 10 kişi kaldı. 42'de Bourigeaud, 65'te Monreal (k.k.) ve 88'de Ismail Sarr, Rennes'e galibiyeti getirdi.

Dinamo Zagreb: 1 - Benfica: 0

Galatasaray'ı eleyen Benfica karşısında Dinamo Zagreb önemli bir zafer kazandı. Hırvat ekibi, önemli oyuncularından yoksun rakibi karşısında 38. dakikada Petkovic'in penaltıdan attığı golle kazandı.

Valencia: 2 - Krasnodar: 1

İspanyol temsilcisi fırtına gibi başladığı maçta Rodrigo'nun 12 ve 24. dakikalarda attığı gollerle 2-0'ı yakaladı. Claesson, 63. dakikada attığı golle tur umutlarını Rusya'ya taşıdı.

Napoli: 3 - Salzburg: 0

Carlo Ancelotti'nin öğrencileri, Avusturya temsilcisini net bir skorla geçerken golleri Milik, Ruiz ve Onguene (k.k.) attı.

Chelsea: 3 - Dinamo Kiev: 0

İngiliz ekibi, rahat bir galibiyetle turun kapısını ardına kadar aralarken golleri Pedro, Willian ve Callum Hudson-Odoi kaydetti.