Dünya

Skandallarla geçen yılın ardından Boeing 737 MAX'ların üretimi durdurulabilir

Boeing 737 MAX'lara 2020'den önce uçma kapısı kapandı

16 Aralık 2019 13:24

T24 Dış haberler

ABD Federal Havacılık Kurumu'nun (FAA) "2020'den önce uçamaz" kararının ardından Boeing'in iki kaza yaptıktan sonra yere indirilen 737 MAX 8 tipi uçakların üretimini kısmayı ve durdurmayı düşündüğü belirtildi.

ABD'li uçak üreticisinin yöneticileri, pazar ve pazartesi günleri olağan iş toplantıları için Chicago'da bir araya geldi. Kısa süre içinde konu ile ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor.

The Seattle Times'ın haberine göre Boeing yöneticilerinden biri yönetim kuruluna 737 MAX'ların üretiminin geçici olarak kapatılmasını önerdi. Konu ile ilgili bilgisi olan bir kaynak üretimin durdurulması ihtimalinin kesinti ihtimalinden daha yüksek olduğunu ifade etti. Kaynak, kapatılma kararı alınsa bile uygulamaya koyulabilmesinin birkaç hafta süreceğini ifade etti.

Boeing'den pazar günü yapılan açıklamada uçakların üretimiyle ilgili verecek kararların uçağın ne zaman tekrar uçmasına izin vereceğiyle bağlantılı olduğunu söylemişti.

Boeing'in en çok satan uçaklarından olan MAX 8, Endonezya ve Etiyopya'da iki kaza yapıp 346 kişinin ölümüne sebep olduktan sonra Mart ayında yere indirilmişti. Boeing, kazaya sebebiyet veren sistemi düzeltmenin üzerinde çalışmalar yaptı.