Gündem

"Sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlarız" diyen sunucuya 1 yıl 3 ay hapis cezası

Sanık Ahmet Keser’in cezası ertelenmedi

08 Mayıs 2019 15:44

Akit TV’de  “Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız, Nişantaşı, Etiler, değil mi? Yani bir sürü hain var. Türkiye Büyük Millet Meclisi var” ifadeleri nedeniyle yargılanan sunucu Ahmet Keser hapis cezasına çarptırıldı. Keser için 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 1 yıl 3 ay hapis istendi.

Küçükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Ahmet Keser’in avukatı katıldı.  Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Keser’i “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Suç basın yoluyla işlediği gerekçesiyle cezayı yarı orada arttırarak 1 yıl 6 ay hapse çıkaran mahkeme, duruşmalara katılmasını lehe hüküm sayarak sanığın cezasını 1 yıl 3 aya düşürdü. Sanık Keser’in cezası ertelenmedi. 

İddianameden

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Ahmet Keser’in Akit TV’de yayımlanan “Gün Başlıyor” programında kullandığı ifadeleri üzerine, İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı ile eski CHP Milletvekili Eren Erdem’in suç duyurusunda bulundu.

Sanığın ifadelerinin halk arasında kin ve nefret oluşmasına sebebiyet verebileceği ve halkı galeyana getirebileceği aktarılan iddianamede, söz konusu programda sarf edilen sözlerle düşünce açıklama, bilgi verme ve eleştiri sınırlarının aşıldığı vurgulanıyordu.

İddianamede, bu kapsamda şüpheli Keser’in “basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.