Gündem

Şişli'de yangın paniği

5 katlı binanın çatı katında meydana gelen yangının nedeni henüz belirlenemedi

29 Eylül 2019 14:44

Şişli'de 5 katlı binanın çatı katında yangın çıktı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken mahalle sakinleri yoğun duman nedeniyle sokağa döküldü.

Halide Edip Adıvar Mahallesi Dedeoğlu Sokak'ta 5 katlı bir binanın daire olarak kullanılan çatısında saat 13.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüdü ve çatı katını alevler sardı. Çevredeki vatandaşlar çatının yandığını görünce durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. 

Yangın nedeniyle çıkan dumanlar kilometrelerce öteden görüldü. Mahalle sakinleri de kısa süreli panik yaşayıp sokağa döküldü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yarım saatlik çalışma sonucu yangını söndürdü. Yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmazken çatı ve çatı katında bulunan daire kullanılamaz hale geldi.

Yangın sırasından sokakta olan Abdurrahim Baykal "Motosikletle geliyordum ben. Dumanları gördüm, direkt yukarıya çıktım. Apartmandaki tüm kapıları çaldım, evlerde kimse var mı yok mu diye. Yangın tüpü ile yangının yan daireye sıçramasını engelledim. Muhtemelen elektrik yangını çünkü patlamalar oluyordu. Yaralı kimse yoktu, içeriye de baktık kimse yoktu" diye konuştu.