EURO 2024

Sırbistan'dan UEFA'ya başvuru: Turnuvadan çekilebiliriz

Sırbistan, Hırvatistan-Arnavutluk maçı esnasında yapılan tezahüratları UEFA'ya şikayet etti.

20 Haziran 2024 16:26

EURO 2024 turnuvasında 19 Haziran'da oynanan Hırvatistan-Arnavutluk maçı 2-2 beraberlik ile sonuçlanmıştı. Volksparkstadion'da gerçekleşen karşılaşma esnasında Sırbistan aleyhine yapılan tezahüratlar sonucu Sırp ekip, UEFA'ya başvuruda bulundu. Sırpların aleyhine tribünlerde, "Sırpları, öldürün, öldürün, öldürün" sloganları kullanıldı. Sırbistan Futbol Federasyonu konu ile alakalı şikayette bulundu.

Sırbistan UEFA'ya başvurdu

Sırbistan Futbol Federasyonu, Hırvatistan-Arnavutluk maçında atılan slogalarla ilgili takımların cezalandırılması yönünde UEFA'ya başvuruda bulundu. Sırp ekip, takımlara ceza verilmemesi durumunda turnuvadan çekileceklerini açıkladı.

Sırbistan Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Jovan Surbatovic, "Yaşananlar skandaldır ve UEFA'dan, turnuvaya devam etmeme pahasına da olsa yaptırım talep edeceğiz. Cezalandırılacaklarından eminiz, çünkü Arnavutluk'tan sözde gazetecinin şampiyonadan çıkarılması için yaptığımız çağrıya zaten yanıt verdiler" ifadelerini kullandı.

Arnavut gazeteci turnuvadan men edilmişti

Sırbistan ve İngiltere'nin oynadığı hazırlık maçı esnasında bir gazetecinin canlı yayınında taraftarlara doğru Arnanvutluğun simgesi olan "kartal" işareti yapması da tepki çekmişti. Artmotion kanalında çalışan Arlind Sadiku "görevini kötüye kullandığı" gerekçesi ile turnuvanın geri kalanından men edilmişti. (Kaynak: Fanatik)