Gündem

Sinan Ateş soruşturmasında yurtdışı yasağı getirilen Ahmet Yiğit Yıldırım'dan basın toplantısı

10 Ocak 2024 22:30

Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, yarın İstanbul'da basın toplantısı yapacak.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından paylaşılan bilgiye göre, yarın saat 14.00'te Genel Başkan Ahmet Yiğit Yıldırım’ın katılımlarıyla Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapılacak. Basın toplantısının ayrıntıları ise basınla paylaşılmadı.

Yıldırım, son olarak geçen yıl Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturmasıyla gündeme gelmişti. T24'ün, soruşturma dosyasından ulaştığı bilirkişi raporunda, cinayetten sonra tetikçi Eray Özyağcı’yı kaçırdığı iddia edilen Tolgahan Demirbaş’ın temizlediği cep telefonundan özel bir program sayesinde kurtarılan veriler arasındaki yazışmalarda, Ateş’in, kendisinden sonra Ülkü Ocakları Başkanlığı’na getirilen Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatıyla takibe alındığını gösteren bilgiler yer almıştı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ise geçen mayıs ayında Yıldırım ve Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı’yı dosyaya ‘şüpheli’ olarak kaydettiği ve savcılığın talebiyle iki isim hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı alındığı öğrenilmişti.

TIKLAYIN - Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş!

Ne olmuştu?

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da 30 Aralık’ta öldürülmesinin üzerinden tam bir yıl geçti. T24, Ateş’in öldürülmesine ilişkin olarak bir yıldır devam eden soruşturma dosyasına giren bilirkişi raporuna ulaştı. Cinayetin arkasındaki organizasyon konusunda önemli bilgiler içeren raporda, cinayetten sonra tetikçi Eray Özyağcı’yı kaçırdığı iddia edilen Tolgahan Demirbaş’ın temizlediği cep telefonundan özel bir program sayesinde kurtarılan veriler yer aldı.

Veriler, Ateş’in öldürülmesinden dokuz ay öncesinden başlanarak takip edildiğini ortaya koydu. Raporda yer verilen yazışmalardan birinde Demirbaş, soruşturma kapsamında tutuklanan cinayet büroda görevli Komiser M.E.A.’ya, “Amirim bizim GB (Genel Başkan) istedi de, 0505 …. telefon numarası, adres lazım bize sana zahmet olmazsa” şeklinde mesaj gönderiyor. M.E.A da numarayı sistemden sorguladıktan sonra, Sinan Ateş’i kastederek, “Reis önceki GB’ye çıkıyor bu numara” yanıtını veriyor. Demirbaş’ın cevabı ise “Aynen reis, onun ipini çekmişler” oluyor.

Yazışmalarda Sinan Ateş’in, kendisinden sonra Ülkü Ocakları Başkanlığı’na getirilen Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatıyla takibe alındığını gösteren bilgiler yer aldı. Bilirkişi raporundaki yazışmalara göre; Demirbaş, eski MİT mensubu olduğu iddia edilen Çağlar Zorlu’dan gelen Ateş’in konum bilgilerini Yıldırım’a “Araştırmalarım devam ediyor efendim, az önce böyle bilgi aldım, arz ederim” diyerek iletiyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın geçen mayıs ayında Ahmet Yiğit Yıldırım ve Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı’yı dosyaya ‘şüpheli’ olarak kaydettiği ve savcılığın talebiyle iki isim hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı alındığı belirtiliyor.  

TIKLAYIN - Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş!

TIKLAYIN - Sinan Ateş dosyasında “krizler” bitmiyor: Savcı 2 ay izne ayrıldı, dosya bir kez daha el değiştirdi

TIKLAYIN- Bilirkişi raporu: İşte adım adım Sinan Ateş cinayetine giden zaman çizelgesi