Gündem

Simitçinin sözleri, emeklinin halini gözler önüne serdi: "İki emekli simit istedi. 'Bir simidi yiyeceğiz, paylaşacağız' dedi"

28 Ağustos 2024 10:54

Kadirli'de yıllardır simit satan Nebi Gönen, alım gücünün düşmesi ve artan fiyatlar nedeniyle vatandaşların eskisi gibi simit yiyemediğini söyledi. Gönen, "Ben Kadirli'de yıllardan beri simit satıyorum. İki tane emekli oturuyordu simit istedi. "Bir simidi yiyeceğiz, paylaşacağız" dedi. Günde 200 tane satıyordum şimdi 80 tane satıyorum. Simit 10 lira, millet alamıyor alım gücü yok" dedi.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yıllardır simit satan Nebi Gönen, vatandaşların alım gücünün düştüğünü, bir emeklinin 10 liralık simit için "7,5 lira olmaz mı" diye sorduğunu söyledi. Emeklilerin de bir simit almakta zorlandığını belirten Gönen, iki emeklinin bir simit alıp, bölüşerek yediğini anlattı.

"İki emekli bir simit yiyor"

Simitçi Nebi Gönen şöyle konuştu:

"Ben Kadirli'de yıllardan beri simit satıyorum. İki tane emekli oturuyordu simit istedi. 'Bir simidi yiyeceğiz, paylaşacağız' dedi. Günde 200 tane satıyordum şimdi 80 tane satıyorum. Simit 10 lira, millet alamıyor alım gücü yok. Eskisi kadar satamıyorum simit. Milletin parası yok. Emekliler '7,5 liraya olmaz mı' diyor, alamıyorlar." (ANKA)