Gündem

'ŞİKEDE KUMPAS' DAVASINDA TAHLİYE TALEPLERİ RET EDİLDİ

Yüksel KOÇ / İstanbul (DHA) Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski futbolcular Ümit Karan ve İbrahim Akın'ın da aralarında bulunduğu bazı kişiler hakkında, "Futbolda şike soruşturması" adı altında "Kum

12 Ocak 2018 21:27

Yüksel KOÇ / İstanbul (DHA)
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski futbolcular Ümit Karan ve İbrahim Akın\'ın da aralarında bulunduğu bazı kişiler hakkında, \"Futbolda şike soruşturması\" adı altında \"Kumpas\" kurdukları iddiasıyla aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 20\'si tutuklu 108 sanığın yargılanmasına devam edildi. 
Tahliye taleplerini reddeden mahkeme duruşmayı Mayıs ayına erteledi.
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi\'nin Silivri Cezaevi yerleşkesinin karşısında bulunan duruşma salonunda yapılan duruşmaya Mehmet Baransu, Hidayet Karaca\'nın da aralarında bulunduğu tutuklu ve tutuksuz 22 sanık ve tarafların avukatları katıldı. 
Bugünkü duruşmada tutuklu olan sanıkların ve avukatlarının tahliye talepleri alındı. Taleplerin ardından kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı Mayıs ayına erteledi.
 
İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede bir numaralı sanık Fetullah Gülen. Eski milletvekili İhsan İşbilen, işadamı Muammer İhsan Kalkavan, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, eski Organize Suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç, kapatılan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı\'nın da aralarında bulunduğu 108 sanık, Aziz Yıldırım ve futbol dünyasındaki bir çok isme, \"Futbolda şike soruşturması\" adı altında \"Kumpas\" kurmakla suçlanıyorlar. 
\"Hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek\", \"Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak\", \"Haberleşme gizliliğini ihlal etmek\", \"Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek\", \"Resmi belgede sahtecilik\", \"İftira\", \"İftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olmak\" ve \"Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek\" suçlarından 8 yıldan 85 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezaları isteniyor. 
İddianamede, Aziz Yıldırım, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Yılmaz Vural, Emmanuel Emenike, Bülent Uygun, Göksel Gümüşdağ, Hikmet Karaman, Deniz Tolga Aytöre, Ümit Karan, Mahmut Özgener, Mustafa Sani Şener, Gökçek Vederson, İbrahim Akın, Mecnun Odyakmaz, Sami Dinç, Sadri Şener, Murat Özaydınlı, İskender Alın, Cemil Turhan, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu gibi futbol dünyasından toplam 75 müşteki ve 91 mağdur yer alıyor.
 
Görüntü Döküm:(ARŞİV)
--------------------
Olaya ilişkin görüntüler 
 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir