Gündem

Canan Karatay'a giden hastaların sigortadan yararlanamadığı iddia edildi

"Bazı sigorta şirketleri Karatay'ın muayene, tetkik ve tedavi masraflarını kabul etmiyor"

21 Mart 2019 09:15

Doktor Canan Karatay diyetisyen olarak bilindiği için bazı sigorta şirketlerinin başka bir amaçla yapılsa bile Karatay'ın muayene, tetkik ve tedavi masraflarını kabul etmediği öne sürüldü. İddiaya göre bazı sigorta şirketleri ise Karatay'ı kabul etse bile incelemeyi sıkı yaparak poliçe teminatına girmeyen işlemleri kabul etmiyor.

Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre, Yapılan işlemin estetik kaygılarla mı yoksa hayati gerekçelerle mi yapıldığı araştırılıyor. Sadece Karatay değil, televizyonlardan, gazetelerden tanınan birçok ünlü doktorun reçeteleri de kabul görmüyor. Bu doktorlara muayene olanlar tüm masrafları cebinden ödüyor.

Bazı sigorta şirketleri herhangi bir hasar ödemesi yapmadığı için ücreti hasta cebinden ödemek zorunda kalıyor:

"Sigortacılar normalde kalp doktoru (kardiyolog) olan Karatay'ın televizyonlarda ve diğer basın yayın organlarında diyetisyen veya beslenme uzmanı olarak görüşler verdiğini ve hastaların da bu görüşler doğrultusunda Karatay'ın çalıştığı hastaneye başvurduğunu belirtiyor. Bazı sigorta şirketleri ise doktorları baştan reddetmese de ana gerekçe eğer poliçe teminatına girmiyorsa ona bağlı tüm işlemler reddediliyor.

Yani sigorta şirketi herhangi bir hasar ödemesi yapmıyor. Ücreti siz cebinizden karşılıyorsunuz. Özellikle bakılan şey yapılan işlemin estetik kaygılar içerip içermediği. Örneğin obezite tedavisi için yapılan mide küçültme ameliyatını kabul eden şirketler daha da incelmek için yapılan estetik emeliyatlar veya diyet harcamalarını kabul etmiyor."


Canan Karatay, canlı yayında sunucuya zorla acı zeytin yedirdi