Dünya

Sığınmacı teknesi Midilli açıklarında alabora oldu, 15 yaşındaki genç denizde kayboldu

Teknedeki 51 sığınmacı güvenli bir şekilde karaya çıkarıldı

14 Şubat 2019 11:53

T24 Dış Haberler

Sığınmacıların Avrupa’ya geçiş yolu üzerinde bulunan Yunanistan’ın Midilli adası yakınlarında bir kaza daha yaşandı. Kazada, 15 yaşında bir sığınmacı denizde kayboldu.

Adanın kuzeyindeki Tsonia bölgesine yaklaşan bot, 52 sığınmacıyı taşıyordu. Bot, çarşamba sabah saatlerinde hava şartları nedeniyle adanın biraz açığındaki kayalığa çarptı ve alabora oldu. 

Yunan Sahil Güvenliği ve Midilli’nin kuzeyinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları hemen müdahalede bulunurken; bottaki 51 yolcu güvenli bir şekilde karaya çıkarıldı. Ancak can yemeği giymediği iddia edilen ve Afganistan uyruklu olduğu kaydedilen 15 yaşındaki bir genç kadına ulaşılamadı.

Ailesi ve 4 kardeşiyle yolculuk yaptığı belirtilen sığınmacıyı bulmak için karada ve denizde yoğun arama-kurtarma çalışması gerçekleştirildi. Ancak akşam saatlerinde kötü hava şartları nedeniyle çalışmalara son verildi.

Genç sığınmacıyı bulmak için çalışmalar bugün de devam edecek ancak T24’e konuşan kaynaklar, havanın durumu ve aradan geçen süre dikkate alındığında genç kadına canlı ulaşmanın pek de mümkün gözükmediğini söyledi.

Öte yandan, güvenli bir şekilde karaya çıkarılan sığınmacılar, geçici bir süre adanın kuzeyinde bulunan Skala Sikamenea’daki transit kampa alınırken; daha sonra ise ana kamplara transfer edildiler.