Gündem

Sevim Kuruç, eşi Prof. Bilsay Kuruç’la yüzerken hayatını kaybetti

Kuruç, Pazartesi günü Ankara’dan son yolculuğuna uğurlanacak

17 Ağustos 2019 11:57

T24

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin (Mülkiye) unutulmayan hocalarından emekli öğretim üyesi ve eski Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı Prof. Dr. Bilsay Kuruç’un eşi Sevim Kuruç (83) Bozcaada’da yüzerken hayatını kaybetti. Bozcaada’da yaşayan Prof. Haluk Şahin, Sevim Kuruç’un “yüzerken geçirdiği kalp krizi” nedeniyle hayatını kaybettiğini kaydetti.

Sevim Kuruç, 19 Ağustos Pazartesi günü Ankara Kocatepe Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Sevim ve Bilsay Kuruç, dün (16 Ağustos 2019 Cumartesi) Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinin Ayazma plajına, denize girmek için gittiler.

Eşi ile denize giren Sevim Kuruç, kıyıdan 20 metre kadar açıldıktan sonra bir ara suda çırpınmaya başladı. Sevim Kuruç’u gören denizdeki Sedat Bilir, yüzerek yanına gitti.

Kıyıda ilk müdahaleyi, Sevim Kuruç'u denizden çıkaran Sedat Bilir’in hemşire eşi Ayşegül Bilir yaptı. Daha sonra Ayazma Plajı’na gelen sağlık ekipleri, Sevim Kuruç’un duran kalbi için kalp masajı yaptı. Masajın ardından çalışmaya başlayan Sevim Kuruç’un kalbi, ambulansa alındığı sırada tekrar durdu.

Ambulansla Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezi'ne kaldırılan Sevinç Kuruç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sevim Kuruç'un cenazesi, Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezi'ndeki morga kaldırılırken Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Büyük üzüntü yarattı

Sevim Kuruç’un vefatı akademi ve ekonomi dünyasında büyük üzüntü yarattı. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı, “Fakültemiz emekli öğretim üyesi Prof.Dr. Bilsay Kuruç’'un eşi Sevim Kuruç vefat etmiştir. Kendisine ve ailesine başsağlığı dileriz. Cenazeye ilişkin ayrıntılar daha sonra paylaşılacaktır” mesajını yayımladı.


Twitter’da Prof. Bilsay Kuruç’a taziye içeren bazı mesajlar şöyle:

Prof. Yahya Sezai Tezel: SBF'nin eski öğretim üyelerinden Bilsay Kuruç'un eşi Sevim Kuruç (83), Bozcaada'da eşiyle yüzerken boğularak vefat etmiştir. Başta Bilsay kardeşimiz olmak üzere ailesine ve sevenlerine başsağlığı diler, acılarını paylaşırım.

Mustafa Sönmez: Sevgili hocam Prof. Bilsay Kuruç’un muhterem eşi Sevim hanımı kaybettiğimizi öğrendim. Hocama ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Cenaze Pazartesi Ankara’da Kocatepe Camii’nden kaldırılacak.
Geride kalanlara metanet ve uzun ömür diliyorum.

Prof. Haluk Şahin: Sevim Kuruç’un kaybı adamızı sarstı. Eşi Prof. Dr. Bilsay Kuruç’la dün Ayazma pilajında denize girerken kalp krizi geçiren Kuruç Pazartesi Günü Kocatepe Camii’nden öğlen namazının ardından Gölbaşı Kabristanı’nda toprağa verilecek.

Uluç Gürkan: Mülkiye’nin değerli Hocalarından Prof. Dr. Bilsay Kuruç’un değerli eşi Sevim Kuruç’u yitirmişiz. Işıklar içinde uyusun...

Prof. Ahmet Makal: Değerli Bilsay Kuruç hocama başsağlığı ve sabırlar diliyorum...