Dünya

"Sergey Lavrov, G20 Dışişleri Bakanları Zirvesi'nde Moskova'nın Ukrayna işgalinin eleştirildiği oturumlardan çıktı"

Endonezyalı bir hükûmet yetkilisi bu yıl G20 Dışişleri Bakanları Zirvesi’nde geleneksel ‘aile fotoğrafının’ çekilmeyeceğini söyledi

08 Temmuz 2022 13:57

T24 Dış Haberler

G20 Dışişleri Bakanları Zirvesi için Bali’de olan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Batı ülkelerinden mevkidaşlarının Moskova'nın Ukrayna işgaline yönelik eleştirileri üzerine oturumdan çıktığı belirtildi.

AFP’nin aktardığı habere göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, G20 Zirvesi sırasında sabah oturumunda Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un Moskova’nın Ukrayna işgalini eleştirmesi üzerine oturumdan çıktı. 

Lavrov’un öğleden sonra da Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba’nın mevkidaşlarına hitaben bağlandığı oturumdan çıktığı, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Rusya’yı eleştirirken de salonda olmadığı belirtildi.

Lavrov, G20 Zirvesi’nin gerçekleştiği otelin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada “Batılı mevkidaşlarımız küresel ekonomi meselelerinden konuşmaktan kaçınıyor. Konuşmaya başladıkları anda Rusya’yı eleştiriyorlar.” dedi.

Aile fotoğrafı olmayacak

ABD’li bir yetkili, Washington’ın Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un bulunması nedeniyle zirveden ayrılarak ev sahibi Endonezya’yı zor durumda bırakmak istemediğini söyledi. 

Endonezyalı bir hükûmet yetkilisi bu yıl G20 Dışişleri Bakanları Zirvesi’nde geleneksel ‘aile fotoğrafının’ çekilmeyeceğini belirtti.

Batılı liderler, Rusya'nın Ukrayna işgali nedeniyle Sergey Lavrov'un G20 Zirvesi'ne katılımını desteklemiyordu.