Gündem

Şenyaşar ailesine saldırının olay yeri inceleme görüntüleri; duvarda kan ve mermi izleri

15 Temmuz 2023 09:30

2018 seçimleri öncesinde Suruç Devlet Hastanesi’nde 27. Dönem AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından Şenyaşar ailesinden iki kişinin katledildiği saldırının ardından yapılan olay yeri inceleme görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, hastaneye yaralı olarak getirilen Esved ve Adil Şenyaşar’ın oksijen tüpü ve kurşunlanarak öldürüldüğü odanın duvarlarında mermi ve kan izleri yer alıyor. Hastanenin güvenlik kamerası kayıtları ise 5 yıldır kayıp.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın yayımladığı görüntülerde, Şenyaşar ailesi fertlerine saldırının olduğu hastane odasının duvarlarında çok sayıda mermi izi ve tavanında büyük delikler ile odanın zemini ve duvarlarında da kan izleri görülüyor. Yerlerde de mermi kovanları görüntülere yansıdı.

Davanın iddianamesine göre 14 Haziran 2018'de, seçim çalışmaları için AKP'li Yıldız, beraberindeki heyetle birlikte Şenyaşar ailesine ait "İstanbul Ucuzluk" adlı iş yerini ziyareti sırasında tartışma sopalı ve silahlı kavgaya dönüştü.

Olaylar sırasında Mehmet Şah Yıldız ve Celal Şenyaşar öldürüldü.

Yaralı olarak Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 66 yaşındaki baba Esved Şenyaşar, burada hastaneyi basan Yıldız ailesinin mensuplarınca serum tabyası ve oksijen tüpü gibi aletler ile kafasına vurularak öldürüldü.

Sağlıkçıların tanıklığına göre, bilinci açık şekilde yaralı olarak hastaneye getirilen Adil Şenyaşar da hastane içerisindeki kadın müşahade odasında vurularak öldürüldü.

Adil Şenyaşar’ın öldürüldüğü müşahede odasında 27 adeti uzun namlulu olmak üzere 42 mermi kovanı bulunduğu, odanın asma tavanında 31 adet mermi giriş çıkış deliği olduğu yine tespit edildi.

Hastanenin güvenlik kamerası kayıtları beş yıldır hâlâ kayıp.