Dünya

Senatör Scott, Erdoğan'a Beyaz Saray'da soracağı soruları açıkladı: Rusya'yla yakınlaşmaya devam edecekseniz neden NATO'dasınız?

13 Kasım 2019 22:05

T24 Dış haberler

ABD'li Senatör Rick Scott, ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelmek üzere Beyaz Saray'da bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, "Türkiye, Rusya ile yakınlaşmaya devam edecekse neden NATO tarafından korunması gerektiğine inanmaya devam ediyor?" diye soracağını belirtti.

CNN'in Beyaz Saray muhabiri Sarah Westwood, Rick Scott'un, "Şu anda Türkiye'nin bir dost veya müttefik gibi davranmadığı çok açık. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Rusya ile devam eden ilişkisi hakkında yanıtlar vermeli" dediğini aktardı.

Trump'a Rus yapımı hava savunma sistemi aldığı gerekçesiyle Türkiye'ye yaptırım uygulanması çağrısı yaptığını hatırlatan Scott NATO'nun Rusya'nın saldırganlığına karşı bir "siper" olduğunu söyleyerek, "Başkan Türkiye'nin NATO üyeliği hakkında tekrar düşünmelidir" ifadelerini kullandı. 

Scott, Erdoğan'a Beyaz Saray'dayken şu soruları soracağını belirtti:

"- Türkiye neden ABD'de CAATSA dahilinde yaptırımlarla sonuçlanacağını bile bile Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi aldı?

- "Türkiye Rusya ile yakınlaşmaya devam edecekse neden NATO tarafından korunması gerektiğine inanmaya devam ediyor?

- Türkiye, ABD'nin terörist elementlerle savaşına yardım etmek ve Rusya'nın Orta Doğu'da daha çok ihlal yapmasını önlemek için ne yapıyor?"