Gündem

Selvi: Cumartesi Anneleri’nin eylemine izin verildi, Türkiye rahatladı, şimdi sıra Kavala dosyasında

"AK Parti’ye yakışan 90’lı yılların karanlığının hesabını sormaktır"

28 Mayıs 2024 07:52

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumartesi Anneleri’nin Taksim’deki Galatasaray Meydanı’nda yaptığı eyleme dikkati çektiği bugünkü yazısında, “Hukuk devletinin gereklerini yerine getirilmesini talep ediyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın okuduğu şiir nedeniyle hapse atılması ile başörtü yasağını hatırlatan Selvi, “Bu millet AK Parti’yi, 90’lı yılların karanlığına karşı bir ışık olarak, 28 Şubat’ın yasaklarına karşı bir umut olarak iktidara getirmedi mi? O zaman AK Parti’ye yakışan 90’lı yılların karanlığının hesabını sormaktır. Özgürlüklerin, reformların adresi olmaya devam etmektir” ifadelerini kullandı.

28 Şubat tutuklusu emekli generallerin affedilmesinin Erdoğan’ın büyüklüğünü gösterdiğini söyleyen Selvi, “Cumartesi Anneleri’nin eylemine izin verildi. Ne oldu? Türkiye rahatladı. Gereksiz bir gerilimin önüne geçilmiş oldu. Şimdi sıra Kavala dosyasında” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Ne olmuştu?

Hürriyet yazarı Selvi'nin "Kavala ve Gezi dosyasında yeni gelişme var; benzer gelişmede Ergenekon sanıkları tahliye edilmişti" yazısına, AKP içinden sert tepkiler gelmişti. Eski AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci, "Bu kibritle oynayan ya kendini yakar ya evini yakar" ifadeleriyle tepki gösterirken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu da, "Ne Osman Kavalaymış arkadaş" demişti.

TIKLAYIN | AKP’li Türkeş’ten Osman Kavala sürprizi: Bu kişiler neye dayanarak, neye karşı çıkıyor?

TIKLAYIN | Abdulkadir Selvi'ye Beştepe'den ve AKP'den 'Osman Kavala' tepkisi: Bu kibritle oynayan ya kendini yakar ya evini yakar

TIKLAYIN | Abdulkadir Selvi: Kavala ve Gezi dosyasında yeni gelişme var; benzer gelişmede Ergenekon sanıkları tahliye edilmişti!