Gündem

Selvi: AYM bireysel hak ihlaline ilişkin bir karar aldığında yerel mahkemenin buna uymaması söz konusu olmayacak, o yönde düzenlemeler yapılıyor

"Sektör temsilcileri ile toplantılar tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kapsamlı bir sunum yapılacak"

01 Aralık 2020 07:51

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "AYM bireysel hak ihlaline ilişkin bir karar aldığında yerel mahkemenin buna uymaması söz konusu olmayacak, o yönde düzenlemeler yapılıyor" görüşünü savundu. 

Hukuk reformuna ilişkin olarak Selvi, "Adalet Bakanlığı’nda reformlarla ilgili titiz bir çalışma yürütülüyor. Mutfakta bir değil, birkaç hazırlık birlikte yapılıyor. Ancak sektör temsilcileri ile yapılan toplantılardan çıkan sonuçlara göre bu düzenlemeler yeniden şekillendiriliyor. Öncelikler değişebiliyor. Çalışmalar ne aşamada diye araştırdım. Henüz olgunlaşma sürecine geçilmemiş. Sektör temsilcileri ile toplantılar tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kapsamlı bir sunum yapılacak. Ardından da olgunlaştırılacak paketler Meclis’e sunulacak." ifadesini kullandı. 

Selvi, "Burada göz ardı edilmemesi gereken bir nokta var: Bir bakan, 'Cemil Çiçek’in dediği gibi iş reform yapmakta değil, uygulamada' demişti. Buna rağmen yeni yasal düzenlemeler gelecek ancak daha çok uygulama üzerinde duruluyor. Anayasa Mahkemesi bireysel hak ihlaline ilişkin bir karar aldığında yerel mahkemenin buna uymaması söz konusu olmayacak. O yönde düzenlemeler yapılıyor." değerlendirmesinde bulundu. 

Yazının devamı için tıklayın