Gündem

Selahattin Demirtaş'tan Erdoğan'a: Camide seçim mitingi yapıyor, konuşmasının yarısı yalan; oy için ne din bıraktı ne iman

23 Nisan 2023 00:06

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Sultanahmet Camisi'nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Camide seçim mitingi yapıyor. Konuşmasının yarısı yalan, geri kalanı da iftira, hakaret ve kışkırtma. Oy için ne din bıraktı ne iman" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Sultanahmet Camisi'nde konuştu. Erdoğan'a, seçime günler kala cami avlusunu miting alanına çevirdiği eleştirileri yapıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada da muhalefete yüklenmiş, "Muhalefet ne diyor, gelince Diyanet'i kaldıracaklarmış. Yerine inanç bilmem ne başkanlığı kuracaklarmış" ifadeleri kullanmasının ardından kalabalığın 'yuh' seslerine yanıt olarak; "'Yuh' yetmez, 14 Mayıs'a kadar gece gündüz çalışacağız ve onları siyasi mevta haline getireceğiz. 14 Mayıs bunların sonu olmalı" demişti.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Erdoğan'ın cami avlusunda yaptığı konuşmaya, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. "Camide seçim mitingi yapıyor" diyen Demirtaş, "Oy için ne din bıraktı ne iman" ifadelerini yazdı. 

Demirtaş paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Camide seçim mitingi yapıyor. Konuşmasının yarısı yalan, geri kalanı da iftira, hakaret ve kışkırtma. Oy için ne din bıraktı ne iman. Bu karanlık zihniyetin, geleceğimizi kabus gibi karartmasına izin vermeyin."