Gündem

Selahattin Demirtaş: Oy uğruna Kur'an-ı Kerim'i pazarlamaya çalışmak mı yoksa seccadeye yanlışlıkla basmak mı günah?

01 Nisan 2023 16:18

Edirne F Tipi Cezaevi'nde 6 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccade üzerinde durduğu fotoğrafa ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Milletin parasını çalmak mı, oy uğruna Kur'an-ı Kerim'i pazarlamaya çalışmak mı yoksa seccadeye yanlışlıkla basmak mı günah?" sorularını sordu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bir seccade üzerinde durduğu fotoğrafla ilgili tartışma sürüyor. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Demirtaş, miting meydanlarına elinde Kuran ile çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görsellerini paylaşarak sorduğu sorulara, "Doğru cevabı bilmek için Müslüman olmaya gerek yok, insan olmak yeterli." yorumunu yazdı.

İktidar kanadından arka arkaya tepkiler gelirken CHP lideri, katıldığı iftar yemeğinde yerde seccade unutulmasıyla ilgili olarak "Seccadeyi göremediğin için çok üzgünüm" paylaşımı yaptı. Demirtaş ise şu gönderiyi paylaştı:

"Milletin parasını çalmak mı, oy uğruna Kur'an-ı Kerim'i pazarlamaya çalışmak mı yoksa seccadeye yanlışlıkla basmak mı günah? Doğru cevabı bilmek için Müslüman olmaya gerek yok, insan olmak yeterli."