Gündem

Şehitler için okullarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak

13 Ocak 2024 22:27

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 15 Ocak Pazartesi günü tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

Pençe-Kilit Harekatı operasyon bölgesinden gelen 9 şehit haberinin ardından Bakan Tekin, bugün sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda pazartesi günü bakanlığı bağlı tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında bayrak töreni öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

Tekin'in açıklamasının tam metni şöyle:

"Millî Eğitim Bakanlığı olarak en genel amacımız çocuklarımızı Türk Milletinin millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmektir.

Bu idrakle Pençe-Kilit Harekât bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde şehit olan vatan evlatlarının aziz hatıralarını yaşatmak, eğitim ailesi olarak minnetimizi göstermek ve yükselen yeni nesli ruhen, bedenen ve manen vatan sevgisiyle donatmak amacıyla Bakanlığımıza bağlı tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında 15 Ocak 2024 tarihinde bayrak töreni öncesinde 1(bir) dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır.

Aziz şehitlerimizin ruhları şad, makamları âli olsun."

Editörün notu: Mesajlaşmalardaki (ya da gönderilerdeki) imla hataları ve yazım yanlışları bilinçli olarak düzeltilmemiştir.

 

Şehit sayısı 9'a yükseldi; askerlerin haberleri peş peşe duyuruldu

MSB tarafından yapılan son açıklamada, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada 9 askerin şehit olduğu bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 12 Ocak'ta Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki çatışmada 5 askerin şehit olduğunu, 3'ü ağır 8 askerin ise yaralandığını duyurmuştu.

Gece boyunca toplam dört açıklama yapan MSB, ilk önce 5 olarak duyurduğu şehit sayısını, ardından bir askerin; son olarak da yarım saat arayla üç askerin daha şehit olmasıyla 9 olarak açıkladı.

Yaralı askerlerin ise hastanede tedavi altında olduğu aktarıldı.

Şehit haberlerinin ardından açıklama yapan MSB, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyine hava harekâtında bulunulduğunu bildirdi.

TIKLAYIN - Askerlerin haberleri peş peşe duyuruldu | MSB: Şehit sayısı 9'a yükseldi

TIKLAYIN - Siyasilerden tepki yağdı: Terör örgütü ve destekçilerine lanet olsun!

TIKLAYIN - İyi Parti, yerel seçim kampı ve aday tanıtım toplantılarını iptal etti

TIKLAYIN - CHP MYK, şehitler için olağanüstü toplanıyor

TIKLAYIN - Ömer Çelik duyurdu: AKP aday tanıtım toplantısını erteledi

TIKLAYIN - İçişleri Bakanı duyurdu: "Sosyal medyada terör örgütünü öven hesaplar tespit ediliyor"

TIKLAYIN - Dezenformasyon Merkezi'nden "şehit askerlerin isimleri" hakkında açıklama: Asılsız bilgiler!

TIKLAYIN - Şehit haberleri art arda geldi, spor camiası tek yürek oldu

TIKLAYIN - Milli Savunma Bakanlığı: Dört bölgeye hava harekâtı düzenledi

TIKLAYIN - Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun sözleri yeniden gündem oldu: Üs demek, sen sabitsin demek, sen gözetleniyorsun, sen takip ediliyorsun demek

TIKLAYIN - Dolmabahçe'de güvenlik toplantısı: Bakanlar ve MİT başkanı, Erdoğan başkanlığında toplanacak