Gündem

Şehit asker, KHK mağduru polis çıkmıştı; "Terörist ise neden orduya alıyorsun? Terörist değil ise neden işinden gücünden ediyorsun?"

26 Ekim 2019 11:15

Doğubayazıt'ta şehit olan Er Zekeriya Altunok'un FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve 16 ay cezaevinde yatan eski bir polis memuru olduğu ortaya çıkmıştı. Yeniçağ yazarı Servet Avcı, "'Ters kelepçe'den 'şehadet'e giden yol!" başlıklı yazısında "KHK'lılar konusu, artık adaletsizlik sınırlarını aşmış durumda… Şu soru tabii ki haklı: Terörist ise neden orduya alıyorsun? Terörist değil ise neden işinden gücünden ediyorsun?" diye tepki gösterdi.

Avcı "'Teröristlik'le 'şehitlik' arasındaki mesafe bu kadar kısa olmamalıydı… Bir türlü anlatamıyoruz, adalet yoksa geriye hiçbir şey kalmıyor, hiçbir şey… Ters kelepçe takılarak götürüldükten iki yıl sonra şehit düşüyor ve kahraman olarak gömülüyorsunuz!.." diye yazdı.

TIKLAYIN - Şehit asker, KHK mağduru polis çıktı!

Avcı yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Hapiste ölseniz hep 'hain' olarak anılacaksınız!.. Çoluk çocuğunuzun başı yerden kalkmayacak!.. Suçsuz bulunup askere gittiğinizde ve orada teröristlerle çatışırken şehit düştüğünüzde ise adınız 'kahramanlar' listesine girecek!..

Birinci ihtimal gerçekleşseydi, çoluk çocuğunuz okullarında bile huzursuz edilecekti… İkinci ihtimal gerçekleştiğinde ise ona ters kelepçe takan sisteminiz, çoluk çocuğunuza maaş bağlayacak!..

KHK'lılar konusu, artık adaletsizlik sınırlarını aşmış durumda… Şu soru tabii ki haklı: Terörist ise neden orduya alıyorsun? Terörist değil ise neden işinden gücünden ediyorsun?"

Yazının tamamı için tıklayın.