Gündem

Şehir hastanesi için sit alanı statüsü değiştirildi

İstanbul Anadolu yakasında "3. Derece Doğal Sit Alanı" "Kontrollü Kullanım Alanı" oldu

03 Mart 2019 13:43

İstanbul Anadolu Yakası'nda tamamı ağaçlarla kaplı 3. derece doğal sit alanı korumasında olan arazinin statüsü şehir hastanesi için değiştirildi. Bu kararla birlikte, arazi 3. derece doğal sit alanı yerine 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' statüsüne girdi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberinde, söz konusu arazide Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma hastanesi bulunuyor. Yapılması planlanan yeni şehir hastanesi, bölgede mevcut durumda bulunan hastanenin bahçesini de kapsayacak. Bölgedeki 60 dönümlük PTT Genel Müdürlüğü arazisi de 1200 yataklı şehir hastanesine tahsis edilecek.

Toplamda 180 dönümü bulan parsel, Anadolu Yakasının en değerli arazilerinden birisi. İstanbul İki Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, 23 Şubat 2005'te araziyi "3. Derece Doğal Sit Alanı" ilan etmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da 25 Ocak 2019'da Şehir Hastanesi yapılması için söz konusu araziyi "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescilledi. Verilen yeni statü ile birlikte belli yoğunlukta inşaat yapmak hukuken mümkün hale geldi.