Gündem

Seçim çalışmaları nedeniyle basın toplantılarının bile düzenlenmediği Meclis ne zaman açılacak?

Seçim çalışmaları nedeniyle yorgun düşen milletvekillerinin Meclis çalışmalarına 9-10 Nisan tarihlerinde başlayacakları belirtildi

19 Mart 2019 12:13

31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler seçimine sayılı günler kala Meclis de seçime endekslendi. Resmi tatil günlerinde bile her gün çok sayıda basın toplantısı yapılan Meclis’te o manzaralardan eser kalmadı. Genel Kurul’un 24 Şubat oturumunda alınan 27 Mart’a kadar ara verme kararıyla birlikte 13 Mart tarihine kadar 13 basın toplantısı düzenlendi. MHP dışındaki gurubu bulunan siyasi partiler tek tük de olsa basın toplantısı yaptı. Ancak, seçimlerde son viraja dönülürken siyaset basın toplantılarını da bıraktı.

Meclis ne zaman çalışmalarına başlayacak?

Meclis Genel Kurulu, 31 Mart yerel seçimler nedeniyle 27 Mart’a kadar ara vermişti.  Genel Kurul’un Nisan ayında açılmak üzere aç-kapa yapması bekleniyor. Kulislerde, seçim çalışmalarında yorgun düşen milletvekilleri nedeniyle Meclis çalışmalarına 9-10 Nisan tarihlerinde başlama ihtimalinden söz ediliyor. Buna göre,  2 Nisan’da toplanan Genel Kurul’da aç-kapa yapılarak  çalışmalar bir sonraki haftaya  bırakılacak.

TBMM’ye 27. Dönem 2. Yasama yılında bin 580 yasa teklifi sunuldu. Bu tekliflerden 15’i kanun, 1’i bütçe teklifi ve 3 uluslararası anlaşma olmak üzere 19’u kabul edildi, yürürlüğe girdi. 28 Şubat tarihi itibariyle, 2 bin 592 soru önergesi cevaplandı. TBMM Başkanlığına yöneltilen 30 soru önergesi cevaplandı, milletvekilleri tarafından 854 Meclis Araştırma Önergesi verildi, önergelerin 11’i görüşüldü ve 5 konuda Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kararı alındı.