Gündem

Seçil Erzan’la banka yöneticilerinin mesajları ortaya çıktı: Arda’ya iki milyon kredi vereyim mi?

"Fatih Hoca Bodrumda. Gelince arayacağız, ben de yanına geçeceğim"

27 Şubat 2024 18:55

Seçil Erzan'ın Denizbank yöneticileri Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu ile mesajlaşmaları dosyaya girdi. Mesajlaşmalarda Mehmet Aydoğdu, Seçil Erzan'a Fatih Terim'in kredisini, Erzan ise Arda Turan'a kredi kullandırıp kullandıramayacağını soruyor.

10 Haber'den Masum Gök'ün haberine göre Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Seçil Erzan dolandırıcılık davasına, ikinci bilirkişi raporu da eklendi. Sanıklardan Seçil Erzan, Nazlı Can, Ali Yörük ve Atilla Yörük’e ait yeni mesajlaşmalar dosyaya girdi.

Dava sürecinde “Seçil Erzan ile Denizbank yöneticilerinin mesajlaşmaları neden yok?” sorusu şikayetçilerin avukatlarınca birçok defa dillendirilmişti. Son bilirkişi raporunda Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu ile Seçil Erzan arasındaki mesajlaşmalar da yer aldı.

Seçil Erzan’ın Hakan Ateş ile mesajlaşmaları 2018 yılına dayanıyor. En son mesajlaşma da 6 Şubat 2020’de yapılmış. Bu görüşmede de bir kişinin kredi talebi konuşuluyor:

Hakan Ateş: Daha önce mevcut krediyi ödememe talebi vardı, nasıl
çözdünüz. Ödemeler düzenli mi?

Seçil Erzan: Merhaba Hakan Bey, mevcut kredide faiz oranını revize
ettikten sonra memnun oldu

Seçil Erzan: Ödemeler çok düzenli hiçbir problemimiz olmadı bugüne
kadar

Hakan Ateş: Ok. Buna da bakalım lütfen.

‘Arda’ya iki milyon lira kredi vereyim mi’

Bankanın bir diğer yöneticisi Mehmet Aydoğdu’yla Seçil Erzan arasında en son mesajlaşma ise 28 Şubat 2023’te. Mehmet Aydoğdu burada Seçil Erzan’a Fatih Terim’e verilen krediyi, Seçil Erzan ise Arda Turan’a kredi verip vermeyeceğini soruyor:

Seçil Erzan: Arda’ya iki milyon TL kredi verebilir miyim?

Mehmet Aydoğdu: Fatih Hoca’yı ne yaptın? Arayacaktın.

Seçil Erzan: Bodrumda. Gelince arayacağız, ben de yanına
geçeceğim.

Mehmet Aydoğdu: Krediyi kullandırdın mı?

Seçil Erzan: Haber vermedin

Mehmet Aydoğdu: Haber vermedin.

Mehmet Aydoğdu: Arda’ya da verebiliyorsan ver.

Seçil Erzan: Arda’ya iki milyon verebilir miyim?

Mehmet Aydoğdu: Kredilere onaylatabiliyorsan ver

Seçil Erzan: Sermin hanıma söyleyemiyorum. Ona sor dediler.

Mehmet Aydoğdu: Söyle

Mehmet Aydoğdu: Yüksek faizle vereceğim deme

Mehmet Aydoğdu: Cesur ol

Seçil Erzan: Yok hemen hayır der.

Seçil Erzan: Net

Mehmet Aydoğdu: Perşembe konuşuruz.

Seçil Erzan’ın notundaki 10 milyon dolar

Seçil Erzan’ın tuttuğu notların görsellerinin de yer aldığı raporda Erzan’ın ‘F.T’ ve ‘HOCA’ diye kod verdiği kişiden alınan ve verilen para şöyle kaydedilmiş:

Hocam: 9 Mayıs 2.000.000 TL ödendi Umut geldi aldı, Hoca: 10 mio usd -> Ocak 28 Kasım 6.950 usd F.T=> 1.000.000 TL + (F.T’ye 1 mart 1.505 ödendi) 2000 ödendi => 1.800 mociden geldi 25 şubatta 1 mio Hocaya verdim. 800 kaldı, (Hocaya 2 mio TL+70.000 usd 9 mayıs ödendi).
Bu nottan sonra bazı medya organlarında Mehmet Aydoğdu ile Seçil Erzan arasında geçen mesajlaşmalarda Fatih Terim’e 10 milyon dolarlık kredi verildiğine ilişkin haber yapıldı.

Seçil Erzan’ın tuttuğu notlar

Erzan: O pislikler almasın Nuri

Seçil Erzan ile eski sevgilisi Nuri Köşkdere arasındaki mesajlaşmalar da ortaya çıktı. Seçil Erzan ile ilişkisinin ortaya çıkmasından sonra AKP Çorlu Belediye Meclis üyeliğinden istifa eden Nuri Köşkdere, Seçil Erzan’la olayın ortaya çıktığı 7 Nisan günü son olarak yazışıyor. Seçil Erzan Nuri Köşkdere’den Bozcada’daki evin üzerinden ipoteğin kaldırılmasını istedi.

İşte o yazışma:

Seçil Erzan: Nuri anneme hiç kıyamıyorum ben. “Canım yavrum” diye melek gibi gözümün içine bakıyor

Seçil Erzan: Bozcaada’ya 300 bin dolar borç var, çarşamba günü ödeyip orayı üzerine al. O pisliklere kalmasın anneme orda bakarsınız.

Nuri Köşkdere: Kim o pislikler

Seçil Erzan: Merve ve Tanın

Seçil Erzan: Beni arar mısın

Nuri Köşkdere: Arayamam yaz

Seçil Erzan: Annemin vekâletini de elimden aldı. Bana o vekâleti kötü bir şey için değil annemin normal işleri için almıştım.

Seçil Erzan: Annem elimi bırakmıyor hiç. “Yavrum gel sarıl bana” diyor. Gözümün içine bakıyor dayanamıyorum. Azıcık öpeyim diyor konuşmaya çalışıyor. Kokluyor beni dayanamıyorum ben. Ben kötü bir şey yapmadım Nuri, iyi kötü herkes bir şeyler kazandı olanlar benim hayatıma oldu. Ne bir yuvam oldu, ne de bir ailem kaldı. Merve herkese “babası yaşadığı ilişkinin rezilliklerden kaçtı adaya, annesi ilişkisi yüzünden beyin kanaması geçirdi” diyormuş. Bunların eline annemi sakın bırakma

Nuri Köşkdere: Her şeyi eline yüzüne bulaştırdın. Tek sorumlu sensin. Durduramadık seni

Nuri Köşkdere: Ben Merve’yi hiç aramadım. Bir kere o aradı. Bir iki kere de Tanın arabadan aradı, megafondan ikisi de konuştu.

Seçil Erzan: Ben anladım onların aradığını. Bir damla canım kaldı savaşıyorum, didiniyorum. Ama beni bu bitiriyor; beni takip ettiriyor, her şeyimi kaydediyor, telefonlarımı kocası ayrı, o ayrı.

Seçil Erzan: Aç ne olur.

Seçil Erzan: Nuri, Merve’yi arar mısın

Nuri Köşkdere: Aramam o deliyi ben

Seçil Erzan: Nuri acil, lütfen beni ara

Nuri Köşkdere: Seçil her şey düzelir. Yanlış bir şey yapma. Yapılan ne varsa cezasını çekersin. Anneni düşün.

Seçil Erzan: Çok üzgünüm

Nuri Köşkdere: Biraz üzüleceksin ama düzelmeyen bir şey yok bu hayatta. Bu da geçecek inşallah. Bırakma kendini.

Seçil Erzan: Çarem yok Nuri. Herkes beni bir kaşık suda boğar. Çok ağır ve adice bir şey oldu. kendimi de mahvettim herkesi perişan ettim. İnsanlar benim yüzümden birikimlerini kaybetti. Hayatlarını bitirdim, kendimden nefret ediyorum. Ölmek tek çarem.