Gündem

Seçil Erzan davası | Sicil amiri konuştu: Çeviker beni aradı, "Yurt dışına kaçacak engel olun" dedi

Sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 29 Mayıs Çarşamba gününe erteledi

24 Mayıs 2024 23:00

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen, 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında sanıklar arasında yer alan ve 275 yıl hapis istemiyle yargılanan Seçil Erzan, 5. kez hakim karşısına çıktı. İlk kez Denizbank çalışanlarının dinlendiği duruşma öncesi Erzan'ı İstanbul Adalet Sarayı'na götüren cezaevi aracı Büyükçekmece'de kaza yaptı. Erzan, olay yerine çağrılan midibüsle adliyeye sevk edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Erzan’ın birinci dereceden sicil amiri Sermin Tekin, "7 Nisan günü İnci Çeviker isimli kişinin Erzan’a ulaşmak istediğine ama ulaşamadığına ilişkin bir telefon aldım. Erzan’a paralar verdiğini ancak kendisini oyaladığını söyledi ve 'yurt dışına kaçacak engel olun'" dedi. Mahkeme heyeti, Ulusal Yargı Projesi'nin (UYAP) bakıma girmesi nedeniyle duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.

Aralarında ünlü futbolcuların da olduğu milyonlarca dolarlık gizli fon dolandırıcılığı davası bugün görüldü. Futbolcular ve iş insanlarını yaklaşık 26 milyon dolar dolandırmakla suçlanan eski banka müdürü Erzan 5. kez hakim karşısına çıktı.

Cezaevi aracı kaza yaptı

Erzan'ı duruşma için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na götüren cezaevi aracı Büyükçekmece'de kaza yaptı.

Bir otomobilin patlayan lastiğinden savrulan parçaların cezaevi aracının camına çarpması sonucu meydana gelen kazanın ardından Erzan, olay yerine çağrılan midibüsle adliyeye sevk edildi.

Denizbank yöneticileri dinlenildi

Denizbank yöneticilerinden Tekin, "tanık" sıfatıyla dinlenildi.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen ve Erzan'ın sicil amiri olarak bilinen Tekin, şubeyle ilgili 7 Nisan 2023'te kendisine telefon edildiğini, müştekilerden İnci Çeviker'in Erzan'a ulaşmak istediği ancak ulaşamadığının söylendiğini ifade etti.

Tekin: Erzan'ın yurt dışına kaçacağını ve buna engel olmamız gerektiğini söyledi

Bu sırada art arda telefonlar almaya başladığını dile getiren Tekin, şöyle konuştu:

"İnci Hanım'ı beklerken bir telefon daha aldım. Futbolcuların da aralarında bulunduğu kişilerin Seçil Erzan'ı görmek ve paraları hakkında bilgi almak istedikleri yönünde bilgi aldım. O sırada odaya ağlayarak İnci Çeviker girdi. Bana, '10 yıllık arkadaşım tarafından sırtımdan vuruldum, beni dolandırdı.' dedi. Önce onu sakinleştirmeye çalıştım. Bana, Seçil Erzan'ın yurt dışına kaçacağını ve buna engel olmamız gerektiğini söyledi. Ben de Seçil Erzan'a izinli olduğu için ulaşılamadığını söyledim. Sonra biz İnci Hanım'ı dinledik ve notlar aldık."

Tanık Tekin, yöneticilerinden Tanju Kaya'yı aradığını, bankaya gittiğinde Volkan Bahçekapılı ile karşılaştığını ifade ederek, Bahçekapılı'ya bir sıkıntı olup olmadığını sorması üzerine, "Seçil Erzan'la ilgili bir şikayetimiz yok. Sadece elimdeki evraklarla ilgili bilgi almak istiyorum" yanıtını aldığını anlattı.

"Fatih Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu genel müdürlüğe geldi"

Şubede sanık Erzan'ın odasına girdiğinde müştekilerden Evrim Pınar Güzel ve Burhan Taşpolat'la karşılaştığını anlatan Tekin, Güzel'in burada ağladığını, babasının kendisini sakinleştirmeye çalıştığını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evrim Hanım da uzun yıllardır Seçil Erzan'a para verdiğini ancak Seçil'in kendisine geri dönmediğini, intihar etmiş olabileceğini söyledi. İbrahim Kocabaldır da Çanakkale'den geldiğini, Erzan'a elden para verdiğini söyledi. Aktarılan kişilerin hesapları olup olmadığına baktık ve hiçbirini görmedik. Yöneticilerimizi de bilgilendirip toplantıdan çıktık. 7 Nisan gecesi Genel Müdür Hakan Ateş'ten telefon aldık. 10.00'da Fatih Terim ile futbolcuların geleceğini söyledi. Ertesi sabah Fatih Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu genel müdürlüğe geldi. Birlikte görüşme yaptık. Arda Turan, Seçil Erzan’a paralar verdiğini, bir kısmını aldığını ama daha fazla geri alamadığını söyledi. Biz Seçil Erzan ile görüşemediğimizi söylediğimizde Arda Turan, 'Bende Seçil'in telefon numarası var, size verebilirim.' dedi. Toplantının ardından Fatih Terim ile diğer futbolcular gitti."

Tanık Tekin, bunun üzerine konuştuğu sanık Erzan'ın kendisine çok üzgün olduğunu, olaydan dolayı utandığını ve korktuğunu ifade ettiğini belirterek, "Ne yapabileceğimi sordum. Mümkünse görüşebileceğimizi söyledim. Bana 'Siz gelin' dedi. Ben de şoförümle birlikte attığı konuma gittim." dedi.

"Erzan, 'Beni çok tehdit ettiler, kapıma dayandılar, intihar etmek gibi bir amacım var' dedi"

Çorlu'ya gittiğini, Erzan'ı perişan halde gördüğünü söyleyen Tekin, evde Erzan'ın annesi, bakıcısı ve iki kadın daha olduğunu anlattı. Tanık Tekin, Erzan'ın kendisine zor zamanlar geçirdiğini, tehdit edildiğini, başkalarından para aldığını ama veremediğini söylediğini dile getirerek, "'Çalıp çırpmadım, kendim için bir şey yapmadım' gibi cümleler kuruyordu. Orada 3 saat kaldım. Yıllar önce bir hisse senedinden kaynaklanan bir açığının olduğunu söyledi. Sonra, 'Beni çok tehdit ettiler, kapıma dayandılar, intihar etmek gibi bir amacım var' dedi. Kendisine annesini ve sevenlerini hatırlattım. Ölümün çare olmadığını söyledim" diye konuştu.

Görüşmelerinde Erzan'ın izni dışında bir şey yapmadığını belirten Tekin, "Bizdeki tüm para alışverişleri ve nakit alışverişler kameralarla izlenen operasyon alanında olur. Bu fon mevzusunu ben ilk kez İnci Çeviker'den duydum. Sonra Tanju Kaya’ya ilettim. Muhtemelen Mehmet Aydoğdu'nun haberler çıktıktan sonra bilgisi olmuştur. Şubede herhangi bir tartaklama olayı olsaydı, çalışanlarımız oradaysa bunu görmemesi ve de müdahale etmemesi mümkün değildir. Orada değillerse bilemem" dedi.

Mahkeme heyeti, Ulusal Yargı Projesi'nin (UYAP) bakıma girmesi nedeniyle tanık Tekin'in beyanlarından sonra ara karar oluşturdu.

Sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 29 Mayıs Çarşamba gününe erteledi.

TIKLAYIN-Seçil Erzan’ı duruşmaya götüren cezaevi aracı kaza yaptı

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak gibi 21 isim şikayetçi olarak yer alıyor.

Seçil Erzan için 'Özel Belgede Sahtecilik' ve 'Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık' suçlarından istenen ceza oranı da 77 yıldan 252 yıla kadar hapis talebine çıktı. Diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları isteniyor.