Gündem

Seçil Erzan'la ilişkilendirilen banka müdürü ve genel müdür yardımcısı hakkındaki iddiaya suç duyurusu

30 Kasım 2023 08:27

Yüksek kâr vaadiyle milyonlarca dolar toplayan eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan’ın tutuklanmasının ardından ismini paylaşmak istemeyen bir tanık savcılığa başvurdu, çeşitli iddialarda bulundu. T24'ün aldığı bilgiye göre ise ismi açıklanmayan tanık hakkında "yalan tanıklık" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs"ten suç duyurusunda bulunuldu. Yapılan suç duyurusunda, “Belirttiği para hareketinin nakden veya havale şeklinde yurt dışına çıkarılmasının devletimizin kayırlarından anında tespiti, nakitte gümrüklere verilmek zorunda olunan beyanlardan, havalelerde ise banka kayıtlarından mümkündür” denerek, konunun incelenmesi talep edildi.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, sahte banka veya kredi kartı üretme, sahte kartlarla yarar sağlama, bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık suçlarından 26 yıl hapis cezası alan tanık, cezaevinden 8 Mayıs'ta el yazısıyla savcılığa bir ihbar mektubu gönderdi. Bu mektup üzerine savcılık, tanığın tutuklu bulunduğu cezaevine yazı yazarak SEGBİS'le ifadesinin alınması için hazırlanmasını istedi. Tanığın Erzan tutuklandıktan hemen sonra 18 Mayıs'ta savcılık tarafından alınan ifadesinde, Denizbank'ın İzmir'deki bir şubesinde müdür olarak görev yapan B.O. ve Denizbank Genel Müdür Yardımcısı T.K'nin birlikte hareket ettiklerini ileri sürdü.

Tanık, “Erzan ile B.O'nun arkadaş olduklarını ve aralarında gönül ilişkisi olabileceğini” ifade etti. Tanık, eski eşinin dayısı olduğunu belirttiği B.O.’nun evindeki sohbetleri sırasında bankanın Genel Müdür Yardımcısı T.K'den de sık sık bahsettiğini öne sürdü ve "Tam olarak demek istediğim, B.O, Seçil Erzan ve T. isimli Genel Müdür Yardımcısı'nın bir çarka dahil olduğu, birilerinden para alıp bir anda çok büyük zengin oldukları ve bu paraları yurt dışına götürdükleridir" dedi.

Tanığın ifadesinde ayrıca, Erzan'ın birçok kişiyi dolandırarak elde ettiği parayı B.O. aracılığıyla yurt dışına kaçırdığı iddiası da yer aldı.

Tanık hakkında "yalan tanıklık" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs"ten suç duyurusu

T24'ün aldığı bilgiye göre ise ismi açıklanmayan tanık hakkında "yalan tanıklık" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs"ten suç duyurusunda bulunuldu. Yapılan suç duyurusunda, “Belirttiği para hareketinin nakden veya havale şeklinde yurt dışına çıkarılmasının devletimizin kayırlarından anında tespiti, nakitte gümrüklere verilmek zorunda olunan beyanlardan, havalelerde ise banka kayıtlarından mümkündür” denerek, konunun incelenmesi talep edildi.