Raporda, Et ve Süt Kurumu fiyatları örnek gösterildi
Raporda, Et ve Süt Kurumu fiyatları da örnek gösterildi. Kurumun, 2020 Şubat ayında dana etinin kilosunu 40 TL olarak belirlediğinin altı çizilirken, hastanenin kuşbaşı etin kilosu için 54.90 TL, pirinç için 9 TL ve kuru fasulye için 13.5 TL ödediği belirtildi. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın ise kuşbaşının kilosu için 39 TL, pirinç için 6 TL ve kuru fasulye için 9 TL ödeme yaptığı görüldü. Raporda yer alan listede ayrıca hastanenin; kırmızı mercimek, kuru barbunya, nohut, dondurulmuş küp patates, kâse yoğurt, beyaz peynir ve kısa but için de yüzde 50’ye yakın fazladan ödeme yaptığı yer aldı.
Raporda, buna benzer fazla ödemeler yapılmaması için üniversite birimlerinin yemek hizmeti alım işini ortak ihaleyle yapabileceğine dikkat çekilerek “Dana eti örneğinde olduğu gibi üniversite hastanesinin yaptığı ihalede oluşan yüksek fiyatın önüne geçebilmek için her iki idarenin ihtiyacının birleştirilerek toplu alıma çıkılması sonucunda; yüksek miktarda oluşan et talebinin, ihale birim fiyatını makul seviyelere indirebileceği düşünülmektedir” denildi.