Gündem

Savcılık Ali Babacan'a soruşturma açılmasına yer olmadığına karar verdi

Savcılık bu kararı kısa bir süre önce hayata geçirilen lekelenmeme hakkı kapsamında aldı

05 Temmuz 2019 16:48

Eski bir hazine çalışanının FETÖ iddiasıyla ilgili suç duyurusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ali Babacan ile ilgili soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

Başlatılan soruşturma tamamlandı. Ali Çelik'in ifadesinin alınmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iddiaları soyut bularak Babacan hakkında soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

Kararda "ihbarda bulunanın görev yaptığı Hazine Müsteşarlığı'ndaki görev değişikliği ve hakkında idari soruşturma yapılmış olmasına karşı idare hukuku ilkelerine göre yasal yollara başvurulabileceği, Cumhuriyet Başsavcılığımızın idarenin işlemlerine yerindelik denetimi yapmak gibi yetki ve görevi bulunmadığı, kurum içerisinde görevle ilgili disiplin ve idari tasarrufta bulunan yetkililerin bu tasarrufundan dolayı herhangi bir silahlı terör örgütüyle illiyet ve irtibatının kurulamayacağı dosya kapsamında anlaşılmıştır" denildi. Bu nedenle Ali Babacan ve diğer Hazine Müsteşarlığı görevlileri hakkında soruşturma yapılmasına yer olmadığı vurgulandı.

Savcılık bu kararı kısa bir süre önce hayata geçirilen lekelenmeme hakkı kapsamında aldı. Bu karar sonrası Babacan hakkındaki soruşturma kapanmış oldu.

Ne olmuştu?

Eski Hazine Bakanlığı çalışanı Ali Çelik, Ali Babacan hakkında suç duyurusunda bulunup, bakanlık yaptığı dönemlerde bürokratik atamalarda FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım ettiğini öne sürmüştü.