Dünya Basınında Bugün

Savaş alanı eyaletlerdeki konut fiyatları, ABD seçimlerini etkileyecek mi; Gazze ateş altında | Dünya Basınında Bugün

21 Ekim 2024 09:54

T24 Dış Haberler

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyine gece boyunca düzenlediği yoğun hava saldırılarında en az 87 kişi öldü, 40 kişi de yaralandı. İsrail ordusunun Gazze'deki tünellere saldırarak Yahya Sinvar’ı tünellerden çıkmaya zorladığı iddia edildi. Amerikan gazetesi WSJ, ilgili taktiğin Sinvar’ı yeraltından çıkmaya zorladığını belirtti. ABD'de konut fiyatlarında son yıllarda görülen artış, 2024 başkanlık seçimlerinin sonucunu belirlemesi muhtemel olan savaş alanı eyaletlerde en sert şekilde hissedildi ve bu da ülkenin en çok rağbet gören seçmenleri sandık başına giderken Amerika'nın konut satın alma krizinin ağırlığını hissettirdiğini gösteriyor. İsrail ordusu, Hizbullah'ı finanse etmekle suçladığı bir derneğin Lübnan'daki şubelerini bombaladı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, pazar günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile iki buçuk yıl sonra ilk kez telefonda görüştü.

21 Ekim 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Guardian | Gazze ateş altında; İsrail hava saldırılarında çok sayıda kişi öldü

Kuşatma altındaki Filistin topraklarındaki sağlık görevlilerine göre, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyine gece boyunca düzenlediği yoğun hava saldırılarında en az 87 kişi öldü ya da kayboldu, 40 kişi de yaralandı.

Son 24 saat içinde bölge genelinde meydana gelen bombalı saldırılarda 108 kişi hayatını kaybetmişti.


The Wall Street Journal | İsrail, Hamas lideri Sinvar’ı tünellerden çıkmaya zorlayarak öldürdü

İsrail ordusunun Gazze'deki tünellere saldırarak Yahya Sinvar’ı tünellerden çıkmaya zorladığı iddia edildi.

WSJ tarafından elde edilen bulgulara göre, İsrail'in 7 Ekim saldırılarından önce bile ulusal güvenlik tehdidi olarak gördüğü Sinvar’ı öldürmeyi amaçladığı belirlendi.

Sinvar, aylarca izlenemeyen ve takip edilemeyen iletişim yöntemleri kullandıktan sonra İsrail ordusu, Hamas’ın stratejik tünel komplekslerini yok etti.

WSJ, ilgili taktiğin Sinvar’ı yeraltından çıkmaya zorladığını belirtti.


The Washington Post | Yükselen konut fiyatlarından en çok etkilenenler, savaş alanı eyaletler

ABD'de konut fiyatlarında son yıllarda görülen artış, 2024 başkanlık seçimlerinin sonucunu belirlemesi muhtemel olan savaş alanı eyaletlerde en sert şekilde hissedildi ve bu da ülkenin en çok rağbet gören seçmenleri sandık başına giderken Amerika'nın konut satın alma krizinin ağırlığını hissettirdiğini gösteriyor.

Washington Post'un konut fiyat verilerini analizine göre, kararsız eyaletlerdeki Amerikalıların 2019'dan bu yana konutların orantısız bir şekilde daha pahalı hale geldiği bölgelerde yaşama olasılığı çok daha yüksek. Ülke genelinde konut fiyatları 2019'dan bu yana yüzde 48 arttı.


Al Arabiya | İsrail gerilimi tırmandırıyor: Hizbullah'ı finanse etmekle suçladığı derneğin şubelerini vurdu

İsrail ordusu, Hizbullah'ı finanse etmekle suçladığı bir derneğin Lübnan'daki şubelerini bombaladı. 

Saldırıların, ülkeye insani yardımın ana giriş noktası ve çatışmadan kaçanlar için önemli bir tahliye merkezi olan Beyrut havaalanı yakınlarını da etkilediği bildirildi. 

Saldırılar, İsrail'in pazar günü erken saatlerde Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında düzinelerce hedefi vurduğunu açıklamasıyla Hizbullah'ın sınırdan çok sayıda roket saldırısı düzenlediğini ve İsrail kara birlikleriyle çatıştığını iddia etmesinin ardından geldi.


The Moscow Times | Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, 2 buçuk yıl sonra ilk kez Putin'le telefonda görüştü

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, pazar günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile iki buçuk yıl sonra ilk kez telefonda görüştü.

Vucic'in bu hafta BRICS zirvesine katılımıyla ilgili bir karar alınması bekleniyordu.

Vucic sosyal medya üzerinden yayınladığı video mesajında “Rusya'nın bu kış Sırbistan'a yeterli miktarda gaz sağlayacağını garanti ettiği için Başkan Putin'e özellikle teşekkür ettim” dedi.