Gündem

Sarıyer’de bir çöp evde yaşayan anne ve 2 çocuğu, korumaya alınarak sosyal tesislere götürüldü: "Onlar çöp değil, benim ekmek param"

 Aile hakkında Sosyal Hizmetler Kurumu’na bilgi verildi

31 Ağustos 2022 19:02

İstanbulda, kötü kokular yayan bir evle ilgili ihbar alınması üzerine Sarıyer Belediyesi ekipleri, söz konusu adrese gitti. Evden üç kamyon çöp ve atık çıkarılırken, çöp evde yaşadığı belirlenen 35 yaşlarındaki bir kadın ile 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuk, korumaya alınarak Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri’ne götürüldü. Ev sahibi kadının, evdeki çöplerin çıkarılmasına itiraz ederek,“Onlar çöp değil, benim ekmek param” dediği öğrenildi.

Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, kötü kokular yayan bir evle ilgili ihbar alınması üzerine söz konusu adrese ekip gönderdi. Ekipler, üç oda, bir banyo ve mutfaktan oluşan evin bütün bölümlerinin çöple dolu olduğunu belirledi. Evde, 35 yaşlarında bir anne ile biri 5, diğeri 6 yaşında olan çocuklarının yaşadığı tespit edildi. 

"Onlar çöp değil, benim ekmek param"

Ev sahibi kadının, evdeki çöplerin çıkarılmasına itiraz ettiği; bu çöpleri satarak para kazandığını söylediği ve “Onlar çöp değil, benim ekmek param” dediği öğrenildi. Ancak yetkililer, kadını ikna ederek evi temizlemeye başladı. Evde kırık pazar arabasından yırtık kıyafetlere, plastik şişelerden boş şampuan şişelerine kadar birçok çöpe rastlandı. Yapılan çalışmalarda, evden üç kamyon çöp ve atık çıkarıldı. Evin her yerini yuva yapmış olan haşereler de ilaçlanarak temizlendi.

İlk çalışmaların tamamlandığı evin, boya-badana ve tadilat işleri de yapıldıktan sonra aileye teslim edileceği bildirildi. 

Yeni ayrıldığı eşi için uzaklaştırma kararı çıkaran iki çocuk annesi kadın, çocuklarını ve kendisini geçindirmek için çöpleri istiflediğini söyledi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle iki çocuğunun da okula gitmediğini söyleyen anne, 6 yaşındaki oğlunun özel eğitime ihtiyacı olduğu bilgisini de ekiplerle paylaştı. Aile hakkında Sosyal Hizmetler Kurumu’na bilgi verildi.

Yetkililer, ailenin hem psikolojik hem de maddi imkanları düzelene kadar sosyal tesislerde konaklayabileceği bilgisini verdi. (ANKA)