Dünya Basınında Bugün

Şarap imalathanesine saldırı: Milyonlarca euro değerindeki şarabı döktü

"Video kayıtlarında da net bir şekilde görülüyor ki bu şahıs fabrikayı bilen biri ve ne yaptığını biliyordu"

20 Şubat 2024 16:40

İspanya'nın başkenti Madrid yakınlarındaki Castrillo de Duero bölgesindeki Bodegas Cepa 21 isimli şirketin şarap üretim tesislerine giren bir şahıs, beş dakika içinde dev şarap tanklarını boşalttı. Şirketin sahibi Jose Moro, "Bu bir hırsızlık girişimi değil. Video kayıtlarında da net bir şekilde görülüyor ki bu şahıs fabrikayı bilen biri ve ne yaptığını biliyordu" dedi. 

Bodegas Cepa 21 isimli şirketin üretim tesislerine 18 Şubat gecesi giren şahıs, beş dakika içinde dev şarap tanklarını boşalttı. 

Yaklaşık 60 bin litre şarap dökülürken yetkililer, bu saldırının maliyetinin 2.5 milyon euro (yaklaşık 83 milyon TL) olduğunu duyurdu. Yetkililer her bir şişe şarabın 90 euroya satılabildiğini de belirtti. 

Şirketin sahibi Jose Moro, "Bu bir hırsızlık girişimi değil. Video kayıtlarında da net bir şekilde görülüyor ki bu şahıs fabrikayı bilen biri ve ne yaptığını biliyordu. Bazı tahminlerim var fakat polisin soruşturmasını etkilememek için bunları paylaşmayacağım" dedi. 

İspanyol medyası ise olayın sabotaj saldırısı olabileceğini aktarırken, kişinin amacının intikam olabileceğine de dikkat çekti.