Gündem

Şanlıurfa'da üzerinde canlı bomba düzeneği olduğu iddia edilen bir kişi gözaltına alındı

Bölgeye giriş-çıkış kapatıldı

08 Ağustos 2019 12:45

Şanlıurfa'da kentin en işlek yerlerinden olan Haşimiye Meydanı'nda sırt çantasında bomba taşıyan  bir kişi gözaltına alındı.  Bomba düzeneği ise, bomba uzmanı tarafından imha edildi. Kentin en işlek noktalarından olan Haşimiye Meydanı'nda sivil polisler, durumundan şüphelendikleri 35 yaşlarındaki erkeği durdurmak istedi. Ancak şüpheli kaçmaya çalıştı. Polisler, şüpheliyi yakalayıp etkisiz hale getirdi. Şüphelinin üzerinde yapılan aramada, sırt çantasından bomba düzeneği çıktı. Şüpheli gözaltına alınırken, meydana bırakılan bomba için bomba imha uzmanı çağırıldı. Bölge güvenlik kordonuna alınarak giriş-çıkışlara kapatıldı. Gelen bomba uzmanı, bomba düzeneğini fünye ile patlatarak imha etti.

Yapılan incelemede, bombanın, etkisini arttırmak için çelik bilyeler ile güçlendirildiği ve PKK/YPG'nin eylemlerde kullandığı plastik patlayıcı madde türevi ile yapıldığı ortaya çıktı.

Sorgulanmak üzere emniyete götürülen  şüphelinin,  YPG üyesi olduğu iddia edildi.  Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.