Gündem

Şanlıurfa’da acil servis doktoru, hasta yakınının yumruklu saldırısına uğradı!

Aldığı darbe sonucu yaralanan doktorun burnu kırıldı

29 Kasım 2022 00:24

Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görevli Uzman Doktor Orhan Haği, acil serviste kendi hastasına öncelik tanımasını isteyen bir hasta yakınının saldırısına uğradı. Saldırı sonucu doktorun burnunda kırıklar oluştuğu öğrenildi. Hekimsen, 30 Kasım'da kent genelindeki tüm hastanelerde ve Aile Sağlık Merkezleri'nde 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirileceğini duyurdu.

Edinilen bilgiye göre; olay, akşam saat 19.05’te Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi erişkin acil servisinde yaşandı. Bir hasta yakını; acil serviste çalışan Uzm. Dr. Orhan Haği'ye, bir hastaya baktığı sırada "Benim hastam daha acil, önce benim hastama bak" dedi. Tartışmanın büyümesi üzerine hasta yakını önce bilgi işlem sekreterine, daha sonra da Uzm. Dr. Orhan Haği'ye saldırdı. Aldığı yumruk darbesi sonucu doktorun burnunda kırıklar oluştuğu öğrenildi.

Saldırıya uğrayan doktor aynı hastanede tedavi altına alınırken, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şahıs ise polis tarafından gözaltına alındı. 

Valilikten yapılan açıklamada, "Darbe alarak yaralanan doktorumuza, olay yerinde sağlıkçı arkadaşları tarafından ilk müdahale yapılmıştır ve doktorumuzun tedavisi devam etmektedir. Saldırının faili gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli süreç devam etmektedir. Bu tür şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını diliyor, sağlık camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Sağlık çalışanları, kent genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirecek

Doktora saldırının ardından sağlık çalışanları, sağlıkta şiddete dikkat çekmek için kent genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirileceklerini duyurdu. Hekimsen'den konuyla ilgili yapılan açıklamada saldırganın tutuklanması istenerek şöyle denildi:

"Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan acil uzman hekimimiz O.H. bugün bir hasta yakını tarafından darp edildi. Meslektaşımız darp nedeniyle alındığı ameliyattan henüz çıkmıştır. Saldırgan şimdilik gözaltına alınmıştır.

Saldırganın katalog suçlar kapsamında tutuklanmasını ve adaletin şiddet yasasına göre tecelli etmesini bekliyoruz. Avukatımız, temsilcilerimiz ve üyelerimiz olay yerinde ve olayın takipçisidirler. Bu nedenle sendikamız 30.11.2022 Çarşamba günü Şanlıurfa genelinde iş bırakacaktır.”