Spor

Şampiyon Serena

Amerika Açık Tenis Turnuvası’nda bayanlarda Williams, Jankovic'i yenerek kariyerindeki 9. grand slam şampiyonluğunu kazandı.

08 Eylül 2008 03:00


Amerika Açık Tenis Turnuvası’nda bayanlarda Serena Williams, Jelena Jankovic'i yenerek kariyerindeki 9. grand slam şampiyonluğunu kazandı.

Amerika Açık Turnuvası’na 4 numaralı seri başı olarak katılan Serena Williams, iki numaralı seri başı Jelena Jankoviç arasında oynanan final karşılaşması büyük çekişmeye sahne oldu. 


arrow Biri Nadal'ı durdurdu!


İlk sette servisini kırdırdıktan sonra 2-1 geriye düşen Serena Williams, üst üste 4 oyun kazanarak 5-2 öne geçti. Kariyerinde ilk kez grand slam finali oynayan rakibi karşısında zaman zaman oyundan düşen Serena, buna rağmen 6-4'lük skorla ilk seti aldı.

İkinci sette skor 5-3 iken 3 kez set puanını kullanamayan Jankovic, bir anlamda maçı çevirme şansını da tepmiş oldu. Mucizevi bir şekilde oyunu döndüren Williams, skor 5-5 iken rakibinin yaptığı kritik çift hata ve basit hataları da değerlendirerek servis kırdı. 2. seti de 7-5'lik sonuçla kazanan Serena Williams kariyerinin 3. Amerika Açık, toplamda 9. srand slam şampiyonluğunu kazandı.