Spor

Şampiyon Galatasaray, Sivas'ta mağlup oldu: 4-3

24 Mayıs 2019 23:19

Şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Galatasaray, Sivasspor'a deplasmanda 2-0 öne geçtiği maçta 4-3 mağlup oldu. Gol yağmuru gibi geçen maçta Sivasspor'da Rybalka 2 gol atarken Hakan ve Kone, kırmızı-beyazlıların gollerini atan diğer isimler oldu. Galatasaray'ın golleri ise Linnes ve Muğdat (2)'tan geldi. Sarı-kırmızılılar böylece sezonu mağlubiyetle tamamladı.

Şampiyon Galatasaray, Demir Grup Sivasspor deplasmanında 2-0 öne geçtiği maçta sahadan 4-3'lük mağlubiyetle ayrıldı. Sivasspor'un gollerini Rybalka (2),Hakan ve Kone kaydederken Galatasaray'ın golleri ise Linnes ve Muğdat'tan (2) geldi. Galatasaray'da Fatih Terim ve Ümit Davala maçı locadan takip etti.

Galatasaray maça hızlı başladı ve henüz 2. dakikada 1-0 öne geçti: Sinan Gümüş'ün taşıdığı topta kaleyi karşısına alan Donk, Linnes'i mükemmel bir ara pasıyla topla buluşturdu. Ceza sahasına giren Linnes çok sert vurdu ve sarı kırmızılılar, Sivasspor deplasmanında 1-0 öne geçti.

Sivasspor 9. dakikada net bir pozisyondan yararlanamadı: Sol kanattan gelişen atakta Ziya kale ağzına çok sert çevirdi. Seken topu kafayla Erdoğan tamamlamak istedi ancak Marcao çok kritik bir müdahaleyle gole engel oldu.

Mücadele 23. dakika oynanırken Sivasspor'un hızlı hücumunda sağ kanattan topu taşıyan Diabate, yaya çevirdi. Yayda ekstra pasla topla buluşan Erdoğan kötü vurdu ve top doğrudan dışarı çıktı.

Fark 2'ye çıktı

Galatasaray 34. dakikada farkı 2'ye çıkardı: Galatasaray'ın Semih Kaya'nın müdahalesinin ardından çıktığı hızlı hücumda Ryan Donk topu hücuma taşıdı. Selçuk İnan'ın pasında topla buluşan Linnes, müthiş bir pasla penaltı noktasındaki Muğdat'ı gördü. Muğdat tek vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Sahanın en az topla buluşan ismi olan Muğdat Çelik, 34. dakikada golünü attı.

Mücadele 43. dakika oynanırken Sivasspor aradığı golü buldu: Köşe vuruşunda topa çok iyi yükselen Rybalka, İsmail Çipe'yi geçemedi. Ancak kendi topunu kale ağzında tamamlayan Rybalka, maçta durumu 2-1'e getirdi.

Golden sonra da rakip kale önündeki baskısına devam eden Sivasspor'un organize hücumunda Özer'in müthiş pasında ceza sahasına giren Muhammed, sert vurdu ama Semih Kaya'dan çok kritik bir müdahale geldi.

Sivasspor geri döndü

Mücadelede 45+1'inci dakika oynanırken skor 2-2'ye geldi: Hızlı hücumda sol kanattan şut şansı yakalayan Erdoğan, İsmail Çipe'yi geçemedi. İsmail'den seken topu Hakan tamamladı ve Sivasspor, Galatasaray karşısında 2-0 geriye düştüğü maçta 2-2'lik eşitliği yakaladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-2'lik eşitlikle sona erdi!

Ev sahibi ekip ikinci yarıya da etkili başladı! Diabate'nin ceza sahası dışından sert şutu az farkla dışarı çıktı.

52. dakikada Rybalka'nın kafayla arka direğe indirdiği topa Braz dokunmak istedi ancak zamanlama hatası yaptı.

Mücadelede 63. dakika oynanırken çalımlarla ceza sahasına giren Sinan Gümüş, kaleciyle karşı karşıya kaldı ve Yunus'u topla buluşturmak istedi ancak savunmadan müdahale geldi.

Maçın ikinci yarısı yüksek tempoda devam ederken 65. dakikada oyuna sonradan giren Torje, ceza sahası dışından çok sert vurdu ancak İsmail Çipe topu çelmeyi başardı.

Galatasaray 72. dakikada gole yaklaştı: Topu sağ çizgiye kadar taşıyan Donk, arka direkte bomboş durumda olan Sinan'a bıraktı. Sinan'ın kale dibinden yaptığı vuruşu kaleci Ali Şaşal çıkardı.

Sivasspor öne geçti

Mücadelenin 76. dakikasında Sivasspor 2-0 geriden gelerek 3-2 öne geçti! Özer Hurmacı'nın mükemmel pasında dar açıda topla buluşan Rybalka, topa gelişine çok sert vurdu ve İsmail'i mağlup etti ve takımını öne geçirdi!

Kone farkı 2'ye çıkardı

78. dakika oynanırken Ceza sahası dışından çok sert vuran Rybalka, İsmail Çipe'ye takıldı. İsmail'in sektirdiği topu oyuna ikinci yarıda dahil olan Kone tamamladı.

Yine muğdat attı

Galatasaray bu gole 82. dakikada cevap verdi! Ryan Donk'un pasında geniş alan yakalayan Ömer Bayram, ön direğe çok sert ortaladı. Topa kafasını uzatan Muğdat, kaleci Ali'yi mağlup etti ve maçta durum 4-3'e geldi.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Sivasspor sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrıldı ve sahadan 3 puanla ayrıldı. Şampiyon Galatasaray ise sezonu mağlubiyetle kapadı.

Terim locadan izledi

Galatasaray-Medipol Başakşehir maçında tribüne gönderilen ve tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edilen teknik direktör Fatih Terim, hakkındaki tedbir kararından dolayı yedek kulübesinde yer alamadı. Terim, karşılaşmayı locadan izledi, yedek kulübesinde ise yardımcı antrenör Levent Şahin oturdu.

Fatih Terim, bu sezon 11. haftadaki Fenerbahçe derbisinin ardından PFDK'nin verdiği toplam 10 maçlık ceza nedeniyle bir süre yedek kulübesinden uzak kalmıştı.

Sivasspor'da 3 değişiklik

Kırmızı-beyazlı ekip, ligde son maça göre kadroda 3 değişiklikle sahada yer aldı.

Sivasspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, ligin 33. haftasındaki Ankaragücü maçı kadrosunda görev verdiği kaleci Tolgahan Acar ile Uğur Çiftçi ve Paul Papp'ı bu maçta yedek oturttu. Bu futbolcuların yerine kalede Ali Şaşal Vural, sol bekte Ziya Erdal ve orta sahada Erdoğan Yeşilyurt ilk 11'de görev aldı.

Tribünler boş kaldı

Sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray taraftarları kale arkası tribünde kendileri için ayrılan bölümü büyük oranda doldurarak takımlarına destek oldu.

Kırmızı-beyazlı taraftarlara ayrılan bölümde ise büyük boşluklar dikkati çekti.

Sivasspor takımı, "Yeni Darülaceze'yi birlikte yapalım" pankartıyla sahaya çıktı.

Öte yandan 21 Yaş Altı Lig'de deplasmanda Sivasspor'u 3-0 yenen Galatasaray, sezonu şampiyon tamamladı.