Gündem

Sabah yazarı Tuna: Berat Albayrak en ihtiyaç duyulduğu bugünlerde maalesef yok

01 Haziran 2022 09:22

Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna, "Yüzde 25'le devraldığı enflasyonu pandemi koşullarına rağmen yüzde 11'lerde teslim eden Sayın Albayrak en ihtiyaç duyulduğu bugünlerde maalesef yok." görüşünü savundu. 

Tuna yazısında, "Malumunuz, 2011 öncesinin AK Parti'sini FETÖ de çok özlüyor! Ki, bu özlenen AK Parti'yi 1 Kasım 2015 seçimlerinin ardından kurmak için dönemin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanı Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında 'istikşafi' görüşmeler yapılmış, 'Erdoğan 2011'den sonra çok değişti' diyen tayfa da 'restorasyon süreci' tesmiye ederek alkış tutmuştu.
Uzun lafın kısası, 'siyasi cambazlık' marifetiyle AK Parti'yi ruhundan yani Erdoğan'dan kopartmaya çalışmışlardı. Sayın Erdoğan'a 'onursal lider' diyerek ta 2015'lerde devre dışı bırakacaklardı. Başaramadılar..." değerlendirmesini yaptı. 

Tuna şu ifadeleri kullandı:

"Başarıya ulaşamamanın nedenlerinden biri olarak da Berat Albayrak'ı gördüler. O günden itibaren de sistemli bir şekilde ona saldırarak, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la kaim kalenin surlarını yıkmayı hedeflediler.

Sonuç itibarıyla... Yüzde 25'le devraldığı enflasyonu pandemi koşullarına rağmen yüzde 11'lerde teslim eden Sayın Albayrak en ihtiyaç duyulduğu bugünlerde maalesef yok. Gerçeği tersyüz ederek matine-suare saldıranların temsilcileri nihayetinde görevlerini yaptılar, yerlerini de buldular. Malum 6'lı masa etrafında, Biden'ların himayesinde siyaset yapacak kadar zillete duçar oldular.
Ya bu saldırılara çanak tutanlar? Dahili kemirgenler, sinsiler, kalplerinde hastalık olan dedikoducu mürailer, yatacak yeriniz var mı acaba?"