Gündem

Sabah yazarı Övür: CHP Genel Merkezi'ndeki havaya göre artık İBB Başkanı İmamoğlu'nun adaylık meselesi bitmiş görünüyor

24 Haziran 2022 10:14

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, "CHP Genel Merkezi'ndeki havaya göre artık İBB Başkanı İmamoğlu'nun adaylık meselesi bitmiş görünüyor." görüşünü savundu. 

Övür yazısında, "İmamoğlu'na yönelik Akşener'in övgülerinin ve söylediği'"Ancak Ekrem İmamoğlu burada kendi taca ya da auta atmıyor' sözlerini hatırlattığımda bir CHP'liden şu cevabı alıyorum: 'Önce şunu söyleyeyim; Akşener kendi partisini kalıcı kılmak için, uzak bir ihtimal olan, 'Ben başbakan olacağım' demeyi bile göze aldı. İmamoğlu'na övgü düzmesinin nedeni de yine partisini ayakta tutmak ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olanaklarından yararlandırmaktı. Akılcı bir siyasetti bu..." ifadesini kullandı. 

Övür şunları kaydetti:

"Sonra da sözü İmamoğlu'na getirerek şöyle diyor:

"Şunu çok açık söyleyebilirim; İmamoğlu'nun adaylık işi bitti artık. O atılmak istemese de Ankara onu taca attı. Bundan sonra büyük ihtimalle genel başkanlık için Oğuz Kaan Salıcı ile uğraşacak ama o işe de daha çok zaman var ve köprülerin altından çok sular akar."Bu arada şaşırtıcı gelebilir ama CHP Genel Merkezi'nin gündeminde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş diye bir isim yok. Adaylığı hiç konuşulmuyor. Ankara'da Yavaş ismini gündemde tutmak isteyen bir grup olsa da onların CHP Genel Merkezi'nde ve örgütlerinde bir karşılıkları yok."