Gündem

Sabah yazarı Müderrisoğlu:  İnce örnek olayı dikkatlice analiz edildiğinde bir "pilot proje" ile karşı karşıya kaldığımız çok açık

"Akşener'in yaşadıkları, İnce'nin katlandıkları, Türkiye'nin başına gelebileceklerin de bir özeti"

28 Mart 2023 09:24

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, "İnce örnek olayı dikkatlice analiz edildiğinde bir 'pilot proje' ile karşı karşıya kaldığımız çok açık" görüşünü savundu. 

Müderrisoğlu, yazısında, "Nedir o proje? Sevgi kelebeği görünümlü siyasilerin ve etraflarına toplananların her birinin aslında 'intikam duygusu' ile yanıp tutuşmaları. Ülkeye barış ve huzur getirmekten ziyade 'azgın azınlığın hislerine teslim olarak' önce devletten, sonra milletten rövanş alma kararlılıkları. 'Her şey çok güzel olacak' masalı ile İstanbul'da sergilenen dışlama ve ötekileştirmenin, eğer fırsat bulurlarsa ülkenin her kurumuna ve her yanına yayılacağının şimdiden ilân etmeleri. Yeri gelmişken...Demek ki ne imiş? Muharrem İnce küçümsendiği kadar bir faktör değil, Masa ve HDP için baş ağrıtan ciddi aktörmüş!" düşüncesini dile getirdi.

Müderrisoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Akşener'in yaşadıkları, İnce'nin katlandıkları, Türkiye'nin başına gelebileceklerin de bir özetidir. Gücü eline geçirenin başlangıçtaki niyeti yönetmek değil, devr-i sabıktır. Halihazırda hukuk devletinin işleyişinden şikayet edenlerin, imkân bulurlarsa hukuku ayaklar altına alacaklarını teyit eden tehlikeli beyanları, yıllara sari hastalıklı siyasal bilinç altının dışa vurumudur. İbret alınası gereken manzara da burasıdır!"