Spor

Sabah yazarı Hıncal Uluç’tan Fatih Terim’e: Türk olanları yok saydı, alenen öldürdü

"Hep bu ruhsuzlar, bu paralı askerler takımıyla oynadı da oynadı"

28 Kasım 2019 11:49

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim’in Türk futbolculara fırsat vermediği için eleştirdi. Uluç, “Fatih Hocam, ondan evvel içerde, dışarda bütün maçlara, ısrarla ve inatla, 'Milli Marşımızı okumayı bilmeyenler'le çıktı. Türk olanları yok saydı, hiçe saydı, resmen, alenen öldürdü.. Hep bu ruhsuzlar, bu paralı askerler takımıyla oynadı da oynadı. Hepimizi perişan eden Brugge maçında, müthiş bir iş başardı (!) Terim'in takımı aslında son 9 (dokuz) Avrupa maçında ilk defa gol attı.” dedi.

Adem Büyük ve Ömer Bayram sayesinde maçın kazanıldığını belirten Uluç,  "İlahi tokata bakar mısınız?Ömer, tek başına, götürdü, indi, markaja rağmen kesti. Adem, göğsü ile harika kontrol etti. Markaja rağmen, enfes döndü ve kalecinin boşluğuna bıraktı. Ruhsuz lejyonerler, dokuz maçta gol atamazlarken, ilk ama ilk defa yer verilen iki Türk, başka kimsenin katkısı olmadan, Galatasaray adına harika bir 'İlk gol'e imza attılar.. Ne zamandan beri, ilk gol? Eren Derdiyok'tan beri" ifadesini kullandı. 

Uluç yazısında şunları söyledi: 

"Galatasaray'ın Avrupa'da son golünü atan gene bir Türk'tü.. Dokuz maç sonra, nihayet ve de, utanmadan söyleyelim, cezalar ve sakatlıklar yüzünden Fatih Terim'in Türkleri oynatmak zorunda kaldığı, ilk 11'e mecburen koyduğu Brugge maçına dek, o yabancılar lejyonunun, o ruhsuzlar ordusunun, o Milli Marşımızı Okumayı bilmeyen paralı askerlerin golü bile yok..

Galatasaray'ın gençleri nerde Hocam?. Sezon başında, hazırlık maçlarında bir kaç dakika oynarken bile hayran kaldığımız gençler?

Kafanı ve yüreğini verirsen, senden iyi adam hazırlayan Hoca enderdir, dünyada.. Gösterdin, kariyerin boyunca.. 2016'ya, darmadağın olduğun Euro 2016'ya kadar..
Elini öpen Arda'ya sarılman, o günlerin geride kaldığının harika işaretiydi Hocam..
Tanıdığım "En Büyük" Galatasaraylılar'dan ikisini sarmaş dolaş görünce, gözlerim yaşardı Hocam.
Sevgili Hocam, Seni sıfırlayan "Yenemezsen yenilme" denen rezil korkaklık simgesinin bu maçta yeri yok..
Yenemezsen, yeneceksin PSG'yi Hocam..
Yenemezsen, yeneceksin!"

Yazının devamı için tıklayın