Spor

Sabah yazarı Hıncal Uluç: Avrupa Curling Şampiyonası’nda kadın takımımız gümüş madalya aldı, haberiniz var mı sayın Bakan?

"Herkes kendine bir koltuk bulmuş, keyfine bakıyor"

27 Kasım 2019 09:39

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, geçen hafta Avrupa Curling Şampiyonası B Grubu’nda kadın Türkiye Kadın Takımı’nın gümüş madalya almasına rağmen gündem olmamasına sitem etti. Uluç, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na  “Kadın takımımız gümüş madalya aldı, haberiniz var mı?" diye sordu. 

Uluç, "Türkiye Curling Federasyonu diye kurum var. Bu federasyonun başkanı ne iş yapar?.
Bu sporun bu ülkede hem de Olimpik düzeyde yapıldığından kimseyi haberdar etmeyen, edemeyen bir başkan olur mu? Yahu hiçbir şey bilmiyorsan, al iki gazeteden iki gazeteci yanına, götür İsveç'e.. Bak nasıl yazıyorlar. Ama belli Başkanın da umurunda değil, başında olduğu sporun bu ülkede yapıldığından bile kimsenin haberdar olmaması! Bu ülkede ne spor medyası var, ne spor yöneticisi. Bu ülkede Milli Olimpiyat Komitesi de yok, Spor Yazarları Derneği de. Herkes kendine bir koltuk bulmuş, keyfine bakıyor. Nelerine lazım. Popüler olursa iştahlar artar, bakarsın koltuklar tehlikeye girer" ifadesini kullandı. 

Yazının devamı için tıklayın